Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Politicienii români sunt copii mici pe lângă ea: Candidata franceză la Comisia Europeană EXCLUDE o demisie automată, dacă va fi pusă sub acuzare

Sylvie Goulard

Candidata franceză la Comisia Europeană, Sylvie Goulard, a exclus marţi o demisie automată din executivul european dacă va fi pusă sub acuzare în dosarul privind locuri de muncă fictive ca asistenţi pentru europarlamentari din Mişcarea Democrată Franceză (MoDem), potrivit unui document consultat de AFP.

"Dacă voi fi confruntată cu decizii judiciare, cum ar fi punerea sub acuzare, mă voi întreba dacă pot să continui să-mi exercit în mod eficient mandatul", notează Goulard în acest document, în care răspunde unor întrebări scrise ale europarlamentarilor însărcinaţi să-i valideze candidatura, după o audiere considerată insuficientă. "Mă voi consulta apoi, conform codului de conduită al Comisiei, cu preşedinta (Comisiei Europene, Ursula von der Leyen) cu privire la măsurile ce trebuie luate", a adăugat ea, informează agerpres.ro.

Citește și: Dezvăluire scandaloasă. Copilul din România, închiriat unui neamț, pentru a fi abuzat sexual

Sylvie Goulard, desemnată de preşedintele francez Emmanuel Macron, precizează de asemenea că "se angajează să demisioneze" în cazul în care ar fi "condamnată printr-o decizie definitivă pentru o infracţiune ce ţine de exercitarea unei funcţii publice".

Goulard a răspuns astfel la o întrebare a unor europarlamentari care îi cereau să răspundă cu "da" sau "nu" dacă intenţionează să demisioneze în caz de punere sub acuzare.

Citește și: SENZAȚIONAL! Legăturile președintelui Iohannis cu CARNAGIUL din Ialomița

Ea este vizată de o anchetă judiciară în Franţa, într-un dosar cu locuri de muncă presupus fictive pentru europarlamentari din MoDem, anchetă ce a constrâns-o să demisioneze din guvernul francez în iunie 2017.

Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a demarat la rândul său o anchetă pentru aceleaşi fapte.

Citește și: FBI intervine direct în cazul Caracal! Doi agenți l-au ‘luat tare’ pe Gheorghe Dincă

Sylvie Goulard, care vizează portofoliul de comisar pentru piaţa internă, a rambursat deja 45.000 de euro după o anchetă internă a Parlamentului European, sumă ce corespunde cu opt luni de salariu pentru unul dintre asistenţii săi, pentru care ea nu a putut furniza nicio "dovadă de lucru". Negând orice "intenţie frauduloasă", inculpata a explicat, în timpul audierii sale la 2 octombrie, că este vorba de o "problemă de resurse umane".

Sylvie Goulard a detaliat de asemenea, în răspunsurile sale, munca sa de consultat contra sumei de "peste 10.000 de euro" lunar, pentru un grup american, Institutul Berggruen, între octombrie 2013 şi ianuarie 2016, pe vremea când era europarlamentară. "Nu aveam niciun fel de legătură cu activităţile comerciale" ale fondatorului acestui institut, miliardarul germano-american Nicolas Berggruen, a spus ea.

Citește și: Bombă în cazul Caracal: Un cunoscut jurnalist va fi audiat de DIICOT

Ea a dezvăluit că OLAF "a examinat" dacă ar putea exista un conflict de interese în cadrul activităţii sale în acest think tank. "La 1 octombrie 2019, OLAF a decis şi m-a informat în scris că 'nu a fost stabilit împotriva mea niciun fapt care să confirme suspiciunile'", a precizat ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.