Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Politicile chineze anti-criptomonede încep să se simtă și în Hong-Kong

Freepik.com
Hong Kong

Crypto a devenit un subiect incomod pentru autoritățile de reglementare financiară din Hong Kong. Domeniul a devenit atât de puternic încât este în contradicție din ce în ce mai mare cu poziția obstructivă a Chinei față de criptomonede.

Represiunea cripto în curs de desfășurare la Beijing lasă Hong Kong să se confrunte cu o criză existențială în domeniu, noile eglementări amenințând să elimine o mare parte libertatea antreprenorială.

Hong Kong a propus un nou cadru pentru reglementarea criptomonedelor în 2018 și a propus acorduri de licențiere pentru schimburi anul trecut (care nu au devenit încă obligatorii_, reflectând poziția mai dură pe care o iau autoritățile de reglementare din Marea Britanie, SUA și din alte părți din Asia. Cu toate acestea, ultimele propuneri l-ar face teritoriul să fie printre cele mai stricte din lume, relatează Financial Times.

Conform regulilor, tranzacționarea cripto ar fi limitată la investitori profesioniști - cei cu active lichide de 1 milion de dolari (nu sunt incluse monedele digitale), iar schimburile ar trebui să fie licențiate în același mod ca și casele de administrare a activelor care tranzacționează valori mobiliare.

În acest moment, grupurile criptografice „optează” (sau nu) pentru acordul de licențiere. Mulți au aplicat, dar până acum doar OSL a avut succes, obținând o licență în decembrie anul trecut. Lipsa oricăror aprobări suplimentare s-a adăugat incertitudinii existente cu privire la momentul intrării în vigoare a noilor reguli, care se confruntă deja cu o opoziție uriașă, unele grupuri fintech ale orașului descriindu-le ca fiind extreme și depășite.

„Fiecare mare companie cripto din Hong Kong a scris deja un plan de urgență pentru a-și muta afacerea, din cauza incertitudinii”, spune Henri Arslanian, director cripto la grupul de consultanță PwC și fost președinte al Asociației FinTech din Hong Kong.

Hong Kong riscă să devină „ca un club de fotbal-școală care pregătește aceste companii înainte de a merge în alte jurisdicții, care vor culege recompensele”, a adaugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.