Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Politicile lui Joe Biden, lovitură dură pentru economia americană: exporturile cu armament au scăzut cu 21%

armament

Vânzările de echipamente militare americane către guverne străine au scăzut cu 21%, până la 138 de miliarde de dolari în ultimul an fiscal, a anunțat miercuri Departamentul de Stat al SUA, conform Reuters.

Scăderea vine în condițiile în care administrația Biden se îndepărtează de unele dintre practicile mai agresive de vânzare de arme din timpul fostului președinte Donald Trump.

Departamentul de Stat al SUA a dezvăluit cifrele privind vânzările militare pentru anul fiscal 2021, care s-a încheiat la 30 septembrie. Vânzările au inclus elicoptere de atac AH-64E Apache în valoare de 3,5 miliarde de dolari către Australia și elicoptere CH-53K în valoare de 3,4 miliarde de dolari către Israel.

Vânzările de echipamente militare americane în anul fiscal precedent se ridicaseră la 175 de miliarde de dolari.

Administrația președintelui Joe Biden a renunțat la vânzarea de arme ofensive către Arabia Saudită, din cauza victimelor civile din Yemen și intenționează să anunțe o nouă politică de export de arme care să pună accentul pe drepturile omului atunci când evaluează o vânzare de arme.

Scăderea din 2021 vine după vânzări unice ridicate de avioane de luptă și rachete ghidate în ultimul an al administrației Trump. Marile tranzacții din anul fiscal 2020 au inclus achiziționarea de către Japonia a 63 de avioane de luptă F-35 de la Lockheed Martin (LMT.N), reprezentând până la 23 de miliarde de dolari din totalul acelui an.

Vânzările militare directe ale companiilor americane au scăzut cu 17%, la 103 miliarde de dolari în anul fiscal 2021, de la 124 miliarde de dolari în anul fiscal 2020, în timp ce vânzările aranjate prin intermediul guvernului american au scăzut cu 31%, la 34,8 miliarde de dolari în 2021, de la 50,8 miliarde de dolari în anul precedent, a precizat Departamentul de Stat.

În 2018, administrația Trump a lansat programul "Buy American", care a relaxat restricțiile privind vânzările militare, încurajând în același timp oficialii americani să își asume un rol mai important în creșterea afacerilor în străinătate pentru industria americană de armament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.