Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Politicile lui Trump sunt istorie - UE şi SUA vor să suspende încă şase luni tarifele pe importuri

sua ue

Uniunea Europeană a sugerat SUA suspendarea tarifele impuse asupra importurilor în valoare de miliarde de dolari timp de șase luni, a declarat sâmbătă șeful comercial al UE, Valdis Dombrovskis, pentru Der Spiegel, citat de Reuters şi Mediafax.

Acest lucru ar continua suspendarea de patru luni convenită luna trecută și ar transmite un semnal că Bruxellesul caută un compromis într-o dispută de 16 ani privind subvențiile pentru construcția de aeronave.

"Am propus suspendarea tuturor tarifelor reciproce timp de șase luni pentru a ajunge la o soluție negociată", a declarat Dombrovskis.

În martie, cele două părți au convenit asupra unei suspendări de patru luni pentru importurile americane din UE de 7,5 miliarde dolari și toate importuri UE de produse din SUA în valoare de 4 miliarde dolari, în urma disputei de la Organizația Mondială a Comerțului cu privire la subvențiile pentru producătorii de avioane Airbus și Boeing.

Dombrovskis a mai spus că UE va monitoriza îndeaproape legile „Buy American” ale președintelui SUA Joe Biden care prevăd atribuirea exclusivă a contractelor publice din SUA către firme americane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.