Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiile elenă şi britanică au dezmembrat o reţea care furniza acte de călătorie false migranților

politiadefrontiera.ro
imigranti Romania

Forţele de poliţie din Grecia şi Marea Britanie au anunţat luni dezmembrarea unei reţele infracţionale care a furnizat documente de călătorie falsificate pentru sute de imigranţi ilegali care încercau să ajungă în Regatul Unit sau în alte state din vestul şi nordul Europei, transmite Reuters.

Gruparea a furnizat, în ultimele şase luni, peste 1.000 de paşapoarte şi alte documente de călătorie, pierdute sau furate, procurate de la complici din Barcelona. Acestea au fost ulterior traficate în Grecia, pentru sume între 3.000 şi 15.000 de euro.

Citește și: Mişcarea neonazistă 'Acţiunea Naţională' din Marea Britanie, interzisă în baza legii antiteroriste

În urma operaţiunilor întreprinse săptămâna trecută, au fost arestaţi 24 de suspecţi în Grecia şi nouă în Marea Britanie.

Unul dintre presupuşii complici din Barcelona este un algerian de 28 de ani suspectat de legături cu militanţi şi care se aflase sub supravegherea poliţiei, a relatat agenţia semioficială elenă ANA.

Algerianul trimitea paşapoartele şi celelalte documente de călătorie din Spania spre Grecia prin servicii de curierat.

Reţeaua infracţională a furnizat documente de călătorie pentru 'sute de iranieni' care încercau să ajungă în Marea Britanie prin Turcia, Grecia şi alte state europene, a explicat Chris Hogben, de la Agenţia naţională britanică de combatere a crimei organizate.

Documentele erau vândute unor persoane care încercau să plece din Grecia, Spania şi Franţa pe calea aerului spre ţări ca Marea Britanie, Germania, Olanda, Belgia şi Elveţia, a precizat Theodoros Chronopoulos, purtător de cuvânt al poliţiei elene, în aceeaşi conferinţă de presă, anunță Agerpres.

Peste un milion de migranţi şi refugiaţi au traversat Grecia de la începutul lui 2015, dar zeci de mii sunt în continuare blocaţi în tabere răspândite pe teritoriul ţării după închiderea frontierelor în Balcani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.