Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiile slovenă şi croată au intensificat controalele împotriva migranţilor ilegali, reţinând 300 de persoane

Agerpres
batai imigranti

Poliţiile croată şi slovenă au intensificat misiunile de supraveghere a graniţei de miercuri până vineri pentru a descuraja şi intercepta treceri neautorizate ale frontierei Schengen, informează agenţia croată HINA, potrivit Agerpres.

De partea slovenă a frontierei au fost interceptaţi 127 migranţi ilegali şi patru traficanţi, în timp ce de partea croată au fost găsiţi 172 migranţi şi trei traficanţi, a transmis vineri agenţia slovenă STA.

Din cei 127 migranţi care au intrat prin Croaţia, majoritatea proveneau din Siria, Afganistan, Maroc şi Bangladesh, iar traficanţii erau un român, un sârb şi doi ucraineni.

Aceste controale mai stricte arată că, lucrând împreună, poliţiştii pot depista mai mulţi străini care trec ilegal graniţa, a declarat un reprezentant al poliţiei de frontieră slovene, într-un briefing de presă la Ljubljana.

Datele zilnice arată că poliţia slovenă depistează de obicei mai mulţi străini de partea sa a frontierei decât poliţia croată.

Eficienţa activităţii a crescut datorită desfăşurării suplimentare de poliţişti croaţi la graniţă şi patrulelor comune, iar prin colaborare putem detecta migranţi şi traficanţi înainte de a intra ilegal pe teritoriul sloven, a afirmat el.

Mai mult de 160 de poliţişti au luat parte la operaţiunea desfăşurată pe parcursul a trei zile.

În ce priveşte Slovenia, aceasta a înregistrat 242 cazuri de trafic de persoane în 2022 şi 479 în 2023, când au fost arestaţi 557 de traficanţi, 548 dintre ei străini, pentru traficarea a 3.280 migranţi.

În acest an, până la data de 1 martie poliţia slovenă a avut în lucru 121 cazuri, care au dus la arestarea a 137 traficanţi, dintre care 135 cetăţeni străini, implicaţi în traficarea a 757 migranţi ilegali. În aceeaşi perioadă a anului trecut se înregistraseră numai 27 cazuri, a precizat oficialul poliţiei de frontieră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.