Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţist de frontieră, cercetat de DNA pentru fapte de corupţie

sigla dna

Procurorii Serviciului Teritorial Suceava din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de un fost ofiţer de poliţie din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti- judeţul Botoşani, acuzat de fapte de corupţie, se arată într-un comunicat de presă, transmis, vineri, de DNA.

 

Potrivit sursei citate, comisarul şef Liviu Ciobanu, care ocupă în prezent funcţia de şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Fălciu- judeţul Vaslui, se află sub control judiciar pentru 60 de zile pentru 'săvârşirea infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi instigare la favorizarea făptuitorului'.

Potrivit procurorilor DNA, 'pe 31 octombrie 2014, având calitatea de ofiţer de poliţie cu grad profesional de comisar şi coordonator al turei de serviciu din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti, la solicitarea şefului de sector, inculpatul BARNEA DINU, cu inten?ie, i-a determinat pe 2 agenţi de poliţie din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti să-şi încalce atribuţiile de serviciu şi să nu dispună măsurile legale care se impuneau, astfel cum erau prevăzute în legislaţia primară (art. 61, art. 288 şi art. 293 din Legea nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, art. 21 şi art. 28 din OUG nr. 104/27.06.2001 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei de Frontieră Române, art. 26 şi 28 din Legea nr. 218/2001 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române), în sensul neconstatării infracţiunii flagrante comise de către o persoană care fusese depistată conducând un vehicul pe drumurile publice din comuna Santa Mare având permisul de conducere anulat'.

Anchetatorii susţin că, 'deşi vădit ilegală, cei doi agenţi de poliţie şi-au însuşit dispoziţia inculpatului Barnea Dinu, transmisă prin intermediul inculpatului Ciobanu Liviu, şi au lăsat persoana depistată să-şi continue deplasarea, fără a întocmi actele de constatare a infracţiunii, prejudiciind astfel interesele legale ale Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, ca unitate de poliţie de care aparţineau, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit pentru acesta din urmă, constând în evitarea atragerii răspunderii penale a persoanei pentru fapta comisă. Deopotrivă încălcarea atribuţiilor de serviciu de către cei doi agenţi de poliţie a constituit un ajutor dat persoanei depistate, în scopul împiedicării tragerii sale la răspundere penală pentru fapta săvârşită'.

'În aceleaşi împrejurări şi cu intenţie, Liviu Ciobanu a întocmit nota raport privind executarea Planului de acţiune al turei de serviciu nr. 2 din 31.10.2014, orele 08:00 - 21:00 (din care făceau parte şi agenţii de poliţie respectivi), în care era consemnat în fals că niciuna dintre patrule nu a constatat infracţiuni pe perioada efectuării serviciu, cu toate că inculpatul CIOBANU LIVIU avea cunoştinţă despre depistarea în trafic a persoanei, de către agenţii de poliţie menţionaţi, în timp ce conducea tractorul pe drumurile publice având permisul de conducere anulat', se mai precizează în comunicat.

Ofiţerul Liviu Ciobanu a contestat măsura controlului judiciar instituită de procurorii DNA, însă magistraţii Tribunalului Botoşani au respins contestaţia acestuia.

Citeşte şi: Fost ministru de Externe explică MOTIVELE pentru care a fost Rogozin INTERZIS în România .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.