Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru de Externe explică MOTIVELE pentru care a fost Rogozin INTERZIS în România

rogozin

Fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu a intervenit în scandalul diplomatic iscat după interzicerea aeronavei în care se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin să survoleze spaţiul aerian al României. Diaconescu susţine că autorităţile au procedat corect şi au respectat hotărârea forurilor europene.

"România a procedat cât se poate de corect. Practic a aplicat o hotărâre a Consiliului European, andorsată şi de Parlamentul European care, după anexarea Crimeei de către Federaţia Rusă, a decis includerea pe o listă de sancţiuni atât a unor companii ruseşti, dar şi a unor demnitari şi oameni de afaceri, persoane cu responsabilităţi politice în statul rus. Dânşii au interdicţie de călătorie şi din această perspectivă evident că orice fel de călătorie, cu indiferent ce mijloace de transport, este supusă jurisdicţiei în acest context", a declarat Diaconescu, vineri, pentru AGERPRES.

Citeşte şi: Cum a AMENINȚAT Dmitri Rogozin România după un incident asemănător: 'Data viitoare voi veni la bordul unui BOMBARDIER'

Reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe au precizat, vineri, pentru AGERPRES, că România nu a fost de acord ca avionul în care se afla vicepremierul rus Dimitri Rogozin să traverseze spaţiul aerian al ţării, adăugând că motivele deciziei nu pot fi detaliate.

Dmitri Rogozin urmează să facă vineri o vizită la Chişinău şi apoi în Transnistria. România a luat această decizie în conformitate cu Directiva Uniunii Europene care l-a inclus pe Rogozin în lista persoanelor supuse sancţiunilor în urma anexării Crimeii în 2014.

Citeşte şi: MAE confirmă că i-a interzis vicepremierului rus să survoleze România .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.