Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiști 'adevărați' în Paris: Opt dintre ei au fost arestați pentru deținere de droguri și violențe

IBTimes UK
Turnul Eiffel, jandarmi/militari

Opt poliţişti din Pantin, o suburbie din nord-estul Parisului, au fost plasaţi miercuri în arest preventiv pentru violenţe şi deţinere de stupefiante, informează surse concordante citate de AFP.

Poliţiştii reţinuţi au fost plasaţi în arest preventiv la Inspecţia generală a poliţiei naţionale (IGPN), scrie agerpres.ro.

Citește și: După ce PNL s-a prăbușit în sondaje, Rareș Bogdan dezvăluie că electoratul liberal s-a mutat în zona AUR

Ei sunt suspectaţi de "violenţe voluntare comise de persoane de autoritate publică, fals în înscrisuri publice, arestare arbitrară şi deţinere de stupefiante", a declarat pentru AFP parchetul din Bobigny, competent pentru Pantin, confirmând o informaţie a televiziunii M6.

Ei trebuie să răspundă pentru "fapte care s-au produs de-a lungul întregului an 2020", a adăugat o sursă apropiată de dosar.

Citește și: Alexandru Rafila îl ia la rost pe Vlad Voiculescu: ‘Am asistat la 50 de zile de ministeriat fără măsuri, doar cu o campanie de imagine personală’

Audierea lor are loc în cadrul anchetei preliminare deschise în aprilie 2020 şi încredinţate IGPN.

Faptele au fost "aduse la cunoştinţa autorităţii judiciare" de prefectura poliţiei din Paris, a precizat această instituţie.

Citește și: Acum îl apără, în 2018 îl făcea praf! Tănase Stamule, despre Vlad Voiculescu: ‘Provin dintr-o familie cu grade foarte înalte în vechea Securitate’

Această nouă afacere intervine în contextul în care poliţia din departamentul Seine-Saint-Denis, unde se află Pantin şi Bobigny, a fost afectată în această vară de un scandal privind Compania de securizare şi intervenţie (CSI), o unitate de poliţie specială, vizată de aproximativ 15 anchete pentru fapte de furt, violenţe, deţinere de droguri şi fals în înscrisuri publice.

Patru poliţişti ai CSI din Seine-Saint-Denis au fost inculpaţi în iulie 2020, dar în total circa 20 de persoane sunt implicate.

Citește și: Ludovic Orban: ‘Nu se vor mai crește pensiile, când vrea PSD, ba în iunie, ba în septembrie sau oricând le promit pensionarilor’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.