Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţişti cercetaţi disciplinar după cazul elevei bătute de o colegă, pentru deficienţe în gestionarea cazului

perchezitii politie

Doi poliţişti arădeni sunt cercetaţi disciplinar în cazul elevei de 15 ani care ar fi fost bătută crunt de o colegă de 17 ani în timp ce tatăl agresoarei filma, unul dintre cei vizaţi fiind şeful Biroului de ordine publică Arad din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, Claudia Iuga, a declarat, miercuri, că s-au luat măsuri pentru că acest caz nu a fost gestionat corespunzător încă de la sesizare.

Ancheta şi audierea părţilor a început abia după o săptămână de la sesizarea agresiunii, după ce presa a relatat despre acest caz.

"Cu privire la speţa în cauză, comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad a dispus cercetarea disciplinară a poliţistului desemnat cu verificările şi cercetările în acest caz precum şi a şefului acestuia. Ca primă măsură, a fost dispusă încetarea împuternicirii şefului Biroului de ordine publică Arad", a spus Claudia Iuga.

Între timp, adolescenta acuzată de agresiune şi tatăl său, care fuseseră reţinuţi pentru 24 de ore, au fost puşi sub control judiciar pentru 60 de zile. Cei doi sunt cercetaţi pentru lovire şi alte violenţe şi instigare la lovire şi alte violenţe.

O anchetă a fost începută săptămâna trecută, joi, după ce pe internet a fost distribuit un videoclip în care se vede cum o fată de 15 ani este bătută de o tânără de 17 ani, care îşi umileşte victima căzută şi dă cu picioarele în ea. Filmarea ar fi fost distribuită chiar de agresoare, pentru a se lăuda în cercul de prieteni şi colegi, dar s-a "viralizat" în câteva zile, incidentul având loc în 21 septembrie.

În videoclip se vede cum o adolescentă este lovită repetat cu palmele peste cap şi spate, este trasă de păr, lovită cu capul de o teracotă, aruncată pe jos, lovită cu picioarele, înjurată şi ameninţată de agresoare că îi dă foc. Victima îi cere agresoarei să înceteze, însă aceasta continuă loviturile.

Videoclipul ar fi fost făcut de tatăl vitreg al agresoarei, el fiind auzit pe filmare cum aduce unele reproşuri victimei, în timp ce era bătută.

Cele două fete sunt eleve la un liceu din municipiul Arad, dar incidentul a avut loc în casa agresoarei, unde victima ar fi fost ademenită.

Victima primeşte asistenţă de specialitate de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, fiind inclusă într-un program de consiliere psihologică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.