Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiști EXEMPLARI - Mai mulți agenți ai IPJ Vrancea s-au transformat în meșteri pentru o zi la casa unor bătrâni izolați

politia romana

Mai mulţi poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea s-au transformat în "meşteri pentru o zi", în casa unor bătrâni care trăiesc izolaţi şi fără curent electric în comuna Reghiu, pe care i-au ajutat la treburile gospodăreşti şi cărora le-au dăruit alimente, potrivit reprezentanţilor instituţiei, conform Agerpres.

Citește și: Klaus Iohannis a făcut SPECTACOL la Cotroceni și a citat din Constituție. Apel: 'Dragi români, vă aștept la referendum pe 26 mai' (VIDEO)

"IPJ Vrancea a răspuns invitaţiei lansată pe internet de către Ambasada SUA şi American Councils for International Education, prin proiectul Proiectul '4/4 Pentru Prieteni'. Joi, poliţiştii vrânceni şi-au unit forţele în încercarea de a schimba ceva în jurul lor în bine. Aşadar, am ales sau ne-au ales doi vârstnici, de 93 şi respectiv 90 de ani, care trăiesc izolaţi, fără curent electric, într-o comună vrânceană de munte", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, agent şef adjunct Paula Enache.

Pe parcursul întregii zile, poliţiştii vrânceni, ajutaţi de voluntari din cadrul primăriei şi parohiei Reghiu, au făcut diverse reparaţii în casă şi pe lângă casă, au vopsit şi văruit, au plantat flori, au tăiat lemne, au făcut curat, într-un cuvânt, orice a fost necesar pentru a-i ajuta pe cei doi bătrâni şi a le face viaţa mai senină.

Având în vedere că se apropie Sărbătorile Pascale, voluntarii poliţişti le-au umplut cămara celor doi bătrâni cu alimente cumpărate prin valorificarea tichetelor de masă primite în urma acţiunii de donare sânge din luna martie.

La finalul zilei, poliţiştii le-au mulţumit bătrânilor pentru sfaturile de viaţă împărtăşite şi le-am promis că vor reveni oricând vor avea ocazia.

Creat în memoria lui Martin Luther King, Jr., proiectul '4/4 Pentru Prieteni' îşi propune să celebreze la nivel naţional valorile voluntariatului şi ale prieteniei. Proiectul '4/4 Pentru Prieteni' a fost lansat de Ambasada SUA şi American Councils for International Education, fiind inspirat de gândurile activistului american Martin Luther King Jr: "Întrebarea cea mai stringentă şi importantă a vieţii este: ce faci pentru ceilalţi?"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.