Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

20 de poliţişti de la Rutieră, trimişi în judecată: procurorii îi acuză că împărțeau mita de la șoferi chiar în mașinile MAI

cancan.ro
rutiera

Un număr de 20 de poliţişti de la Serviciul Rutier au fost trimişi în judecată pentru luare de mită, a anunţat, miercuri, prim-procurorul Ion Veştemean din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, potrivit Agerpres.

Ei sunt cercetați pentru „săvârşirea, în perioada februarie 2020 - noiembrie 2020, a unui număr total de 191 de infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului”.

„La finalizarea anchetei penale s-a concluzionat că agenţii rutieri trimişi în judecată, au dezvoltat şi au aplicat preponderent, două moduri de operare în privinţa săvârşirii infracţiunilor de luare de mită", se arată în comunicat.

Poliţiştii prinşi nu apăsau butonul radarului şi aşa nu exista probă că respectivul şofer a încălcat legea. Poliţiştii împărţeau mita chiar în maşinile de serviciu de la MAI.

Procurorii au descris în comunicat şi "etapa în care după plecarea mituitorului, în habitaclul autospecialei MAI sau în exteriorul acestei, poliţistul care a primit efectiv mita de la pretinsul contravenient proceda, de regulă, la împărţirea acesteia cu colegul său de echipaj."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.