Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţişti şi jandarmi, mobilizaţi pe litoral pentru minivacanţa de Sfânta Maria

inquamFOTO/Octav Ganea
Politie bun

Poliţişti şi jandarmi, mobilizaţi pe litoral pentru minivacanţa de Sfânta Maria

Peste o mie de lucrători din cadrul structurilor MAI ale judeţului Constanţa vor asigura ordinea publică, în perioada 11 - 15 august, în minivacanţa de Sfânta Maria, cu precădere în zona litoralului, având în vedere numărul crescut de turişti aşteptaţi în staţiunile de la malul Mării Negre, a informat, joi, Instituţia Prefectului.

Conform unui comunicat de presă, peste 300 de poliţişti din cadrul IPJ Constanţa, în principal din cadrul structurilor de Ordine Publică, Rutieră, Investigaţii Criminale, precum şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, folosind aproximativ 150 de autospeciale şi 10 aparate radar, vor acţiona zilnic.

De asemenea, peste 250 de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea" sunt pregătiţi să intervină în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. ISU a alocat 120 de mijloace tehnice pentru acţiunile din această minivacanţă.

"Reamintim că, începând cu data de 30 iunie, în zonele cu afluenţă mare de persoane, au fost operaţionalizate 22 de puncte de lucru temporare, pentru creşterea gradului de siguranţă a turiştilor care îşi petrec vacanţa pe litoral. Acestea sunt repartizate astfel: 9 puncte de stingere a incendiilor - Urluia/Adamclisi, Crucea, Ciocârlia, Ovidiu, Valu lui Traian, Staţiunea Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Vama Veche; 7 puncte de prim ajutor - Mamaia Nord/Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Costineşti, Saturn-Venus şi Vama Veche; 6 puncte de salvare acvatică - Portul Turistic Tomis, Lacul Siutghiol (Ovidiu şi Baza UMC), Portul Belona (Eforie Nord), Lacul Techirghiol şi Portul Turistic Mangalia", a mai informat Prefectura Constanţa.

Pe lângă alte misiuni specifice, jandarmii din cadrul IJJ Constanţa vor veghea şi la desfăşurarea în condiţii de siguranţă a unor manifestări sportive, cultural-artistice şi de divertisment.

În total, pe perioada minivacanţei, vor acţiona, în medie, 180 de jandarmi, zilnic.

Gruparea Mobilă de Jandarmi "Tomis" Constanţa va avea 130 de jandarmi la datorie, care vor acţiona în staţiunile turistice, în municipiul Constanţa, dar şi pe plajele protejate Vadu şi Corbu.

Aproximativ 300 de poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, atât pe mare, cât şi pe uscat.

În contextul Zilei Marinei Române, nave operative din dotarea Gărzii de Coastă vor participa la activităţile prilejuite de această sărbătoare, marţi, 15 august, în localităţile Sulina, Tulcea, Constanţa şi Mangalia.

Specialiştii Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa vor desfăşura activităţi de prevenire şi informare cu privire la efectele negative şi riscurile asociate consumului de droguri.

Activităţi de prevenire, la evenimente desfăşurate pe litoralul Mării Negre, cât şi în perimetrul lăcaşelor de cult, vor derula şi specialiştii Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Constanţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.