Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii au arestat 228 de persoane într-o operaţiune mondială împotriva spălării banilor

morganmckinley.co.uk
spalare de bani

Poliţiile din aproximativ 30 de ţări au arestat 228 de persoane şi au identificat mii de ”cărăuşi financiari”, în cadrul unei vaste operaţiuni împotriva spălării banilor, a anunţat miercuri Agenţia europeană de poliţie Europol, relatează AFP, potrivit news.ro.

Operaţiunea, care s-a desfăşurat din septembrie în noiembrie, a condus la deschiderea a peste 1.000 de anchete penale, dintre care ”multe sunt în continuare în curs”, a precizat Europl într-un comunicat.

”Peste 650 de bănci, 17 asociaţii bancare şi alte instituţii financiare au contribuit la declararea a 7.520 de tranzacţii frauduloase ale unor cărăuşi financiari, evitând astfel o pierdere totală de 12,9 milioane de euro”, a anunţat Europol.

Citește și: Boris Johnson intenţionează să introducă în Marea Britanie o nouă taxă giganţilor tehnologiei

Operaţiunea, susţinută de Europol, Unitatea europeană de cooperară judiciară Eurojust şi Federaţia Bancară Europeană (FBE), a permis identificarea a 3.833 de ”cărăuşi financiari” şi a 386 de recrutori, dintre care au fost arestaţi 228.

Aceşti ”cărăuşi financiari” iau adesea parte la activităţi de spălare a banilor fără să ştie, primind şi transferând bani obţinuţi ilrgal, a precizat Europol.

Recrutorii, deosebit de activi pe reţele de socializare, reuşesc să-şi convingă victimele ”să deschidă conturi bancare sub pretextul trimiterii sau primirii de fonduri”, potrivit Europol.

Operaţiunea s-a desfăşurat în 31 de ţări, inclusiv în Germania, Belgia, Spania, Elveţia, Regatul Unit, Statele Unite şi Australia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.