Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii au confiscat un artefact vechi de peste 6000 de ani pe care un buzoian voia să-l vândă pe internet

europafm.ro
amenda politie

Un artefact vechi de peste 6000 de ani pe care un buzoian voia să-l vândă pe internet contra sumei de 3000 de euro a fost confiscat de poliţişti şi predat Muzeului Judeţean, în urma cercetărilor reieşind că obiectul provine de la începutul epocii bronzului, conform news.ro

Conform Poliţiei Buzău, obiectul a fost ridicat de poliţişti în vederea indisponibilizării, de la domiciliul unui bărbat, din localitatea Valea Lupului, fiind un bun susceptibil a face parte din patrimoniul cultural naţional.

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu, întrucât bărbatul postase pe mai multe platforme de vânzări obiectul din piatră despre care susţinea că ar fi un "ciocan de luptă din epoca neolitică", solicitând în schimbul acestuia suma de 3.000 de euro.

În urma demarării verificărilor, poliţiştii l-au identificat şi depistat pe bărbatul care postase anunţul, acesta precizând că ar fi găsit obiectul respectiv în urmă cu aproximativ 25 de ani, în zona de pădure a localităţii Valea Lupului – oraş Pătârlagele.

Conform expertizei de specialitate făcută de Muzeul Judeţean Buzău, obiectul reprezintă un topor cu gaură de înmănuşare, bun cultural cu o vechime mai mare de 6000 de ani, încadrabil într-o categorie de obiecte cu circulaţie largă în neo-eneolitic şi începutul epocii bronzului.

Conform legii privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil, o persoană care găseşte întâmplător un bun cultural, are obligaţia de a preda bunul cultural mobil către primărie în termen de 72 de ore de la descoperire, în caz contrar urmând a fi aplicată sancţiune contravenţională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.