Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii au dat miercuri amenzi de peste 800.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară

Lucrătorii MAI şi angajaţi ai altor instituţii au aplicat 4.500 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 800.000 de lei, şi au instituit 5 dosare penale pentru combaterea zădărnicirii bolilor, după efectuarea în cursul zilei de miercuri, la nivel naţional, a aproape 1.500 de acţiuni de control cu privire la modul de respectare a măsurilor de protecţie sanitară, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al MAI, verificările au fost efectuate de aproximativ 16.400 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne şi poliţişti locali, angajaţi de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii şi reprezentanţi ai autorităţilor publice.

Astfel, au fost verificaţi 4.509 operatori economici, peste 300 operatori de transport persoane şi aproximativ 9.100 obiective de interes, precum restaurante, terase, fast food-uri. De asemenea, au fost verificate peste 74.000 persoane.

În total, conform comunicatului, au fost aplicate peste 4.500 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 800.000 de lei.

"Principalele abateri constatate au vizat nerespectarea măsurilor privind carantina, izolarea, nepurtarea măştii de protecţie sau nerespectarea distanţării fizice, situaţii în care au fost aplicate 4.087 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 654.050 de lei. Totodată, au fost aplicate aproape 500 de sancţiuni, în valoare de aproximativ 140.000 de lei pentru nerespectarea de către agenţii economici, instituţii publice sau persoane fizice a măsurilor privind organizarea ori participarea la evenimente publice sau private, transportul de persoane, organizarea programului de lucru ori nerespectarea restricţiilor privind deplasarea/libera circulaţie a persoanelor", se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că în urma controalelor efectuate au fost întocmite 5 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, în care sunt cercetate 5 persoane.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

În continuare, principalul obiectiv al Ministerului Afacerilor Interne vizează protejarea sănătăţii cetăţenilor, de aceea, rămân în vigoare măsurile luate de către autorităţi în ceea ce priveşte purtarea măştii de protecţie şi păstrarea distanţei faţă de alte persoane.

MAI recomandă, de asemenea, evitarea zonelor aglomerate şi a călătoriilor cu mijloace de transport în comun aglomerate şi menţinerea igienei corespunzătoare a mâinilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.