Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii AU DESCINS la gruparea care vindea mașini folosite din străinătate: Prejudiciul este de 35 milioane de lei

perchezitii

Noi percheziții au loc joi în București, Ilfov și Teleorman, la gruparea care aducea mașini second-hand din străinătate și le vindea în România, păgubind statul cu 35 milioane de lei, anunță MEDIAFAX.

Polițiștii fac joi 21 de percheziții domiciliare în București, Ilfov și Teleorman, la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală, fals și uz de fals.

Citește și: Estimările Guvernului: Menţinerea acestui trend de evoluţie ar putea să ducă la atingerea unui număr zilnic de cazuri între 1.200-1.600 la jumătatea lunii august

17 mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

„În cauză, pentru autoturismele de lux indisponibilizate în cadrul acțiunii din data de 25 februarie 2020, mai multe persoane s-au prezentat pentru a revendica dreptul de proprietate al acestora. Acestea ar fi folosit documente susceptibile că ar fi falsificate, în scopul prezentării unei situații juridice nereale a acestor bunuri”, transmite IGPR.

Autoturismele introduse prin acest circuit comercial ar fi fost vândute atât în târguri de profil auto, însă în mod special acestea ar fi fost comercializate pe site-urile de specialitate de anunțuri online sau platforme social-media.

În februarie, polițiștii au făcut 175 de percheziții în municipiul București și județele Ilfov, Argeș, Bihor, Buzău, Brașov, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea și Vrancea, în același caz.

Cercetările privesc o grupare infracțională specializată în infracțiuni de evaziune fiscală, care, prin intermediul membrilor săi, ar fi controlat direct sau prin interpuși mai multe societăți comerciale cu activități în domeniul comerțului intracomunitar cu autovehicule second-hand. Prin intermediul acestor societăți comerciale ar fi cumpărat astfel de autovehicule de la parteneri din spațiul Uniunii Europene, cu preponderență din Belgia, Olanda, Germania, Italia, Franța și Spania, care ar fi fost vândute în România, fără a înregistra veniturile în evidențele contabile și fără a declara operațiunile efectuate, sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului.

Citește și: Klaus Iohannis a semnat! Când vor avea loc alegerile locale

Prin activitatea infracțională derulată de membrii acestei grupări infracționale, în perioada 2018-2019, s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de peste 35.000.000 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.