Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii au făcut zeci de dosare penale și au dat amenzi de peste 700.000 lei după controale în domeniul silvic

12_guvernul-pregateste-un-nou-cod-silvic-ministrul-padurilor-si-apelor-ii-va-nemultumi-pe-cei-care-au-fost-partasi-la-furtul-lemnului-203144

Zeci de dosare penale au fost întocmite de polițiști și au fost date amenzi de peste 700.000 de lei după cele peste 1.400 de controale făcute în sectorul silvic în perioada 21 – 28 august 2020, anunță MEDIAFAX.

Potrivit Poliției Române, peste 1.300 de controale au fost efectuate, în ultima săptămână, de polițiști din toată țara, sub coordonarea de specialitate a Direcției de Ordine Publică din IGPR, pentru protejarea fondului forestier și prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul silvic.

Citește și: Mărturia cutremurătoare a soției lui Emi Pian: ‘Totul a fost planificat. Ei și-au făcut planurile, și mi-au omorât bărbatul’

„În perioada 21 - 28 august 2020, polițiștii au desfășurat 1.343 de controale pentru verificarea provenienței, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului, precum și pentru verificarea legalității transportului materialului lemnos. Au fost verificate 455 de obiective cum sunt exploatări forestiere, instalații de debitat, depozite, târguri, piețe, oboare și ocoale silvice”, anunță IGPR.

Pentru neregulile constatate în domeniul silvic, au fost înregistrate 90 de dosare penale, în care sunt cercetate 82 de persoane.

De asemenea, au fost aplicate 350 de sancțiuni contravenționale la Legea 171/2010 – Legea contravențiilor silvice, în valoare de 721.500 de lei.

Totodată, polițiștii au confiscat aproximativ 2.800 de metri cubi de lemn fără documente legale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.