Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii au încătuşat un administrator de pensiune şi un client din Alba, pentru braconaj

houstonchronicle.com
extradare catuse

Administratorul unei pensiuni şi un client au fost reţinuţi de poliţişti după ce, folosindu-se de un proiector pentru a identifica vânatul, au împuşcat o căprioară pe un fond de vânătoare din Munţii Sebeşului, în afara perioadei legale şi fără autorizaţie. Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din IPJ Alba au reţinut doi bărbaţi bănuiţi de braconaj cinegetic, aceştia fiind depistaţi, în flagrant delict, imediat după ce au împuşcat o căprioară, pe fondul de vânătoare 43 Dobra, se menţionează într-un comunicat transmis, luni, Agerpres.

Potrivit sursei citate, în timp ce acţionau pe DJ 106 E, pe raza localităţii Dobra, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeş au oprit, pentru control, un autoturism, ce era condus de un bărbat din comuna Şugag. În autoturism se mai aflau trei persoane, din care una din judeţul Giurgiu. Cu ocazia controlului efectuat, poliţiştii au găsit, în autoturism, o căprioară împuşcată şi o armă de vânătoare. În aceste condiţii, cauza a fost preluată de poliţiştii Serviciului Arme Explozivi Substanţe Periculoase, specializaţi în prevenirea şi combaterea faptelor de braconaj cinegetic.

În urma cercetărilor efectuate de aceştia, s-a stabilit faptul că bărbatul din judeţul Giurgiu, în timp ce se afla pe fondul de vânătoare 43 Dobra, ar fi împuşcat căprioara, cu arma de vânătoare găsită în autoturism, ajutat fiind de un bărbat din comuna Şugag, administrator al unei pensiuni la care era cazat primul, care ar fi folosit un proiector pentru a identifica vânatul.

Vânătoarea a avut loc în afara perioadei legale, fără autorizaţie, cu o armă deţinută legal de către tânărul din judeţul Giurgiu.

Faţă de cei doi bărbaţi a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunii de braconaj, iar arma de vânătoare a fost indisponibilizată, mai arată sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.