Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii BCCO și procurorii DIICOT au făcut percheziții în București și mai multe județe la persoane care vindeau etnobotanice

perchezitii

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București - Serviciul Antidrog și procurorii DIICOT au descins în mai multe locații din Capitală și din mai multe județe la persoane bănuite că vindeau etnobotnice. Șapte persoane au fost reținute, anunță MEDIAFAX.

În cadrul operațiunii, a fost documentată activitatea infracțională a 23 de persoane, care ar fi acționat în București, Cluj, Constanța, Iași, Galați, Pitești și Brăila, fiind realizate 14 acțiuni de prindere în flagrant delict.

În timpul uneia dintre operațiuni, din sectorul 3 din București, a fost depistat unul dintre liderii rețelei de traficanți, în timp ce ar fi transportat un kilogram de noi substanțe psihoactive, recent introduse în țară, ce ar fi provenit din Țările de Jos (Olanda).

Citește și: Dan Barna tună și fulgeră: ‘Vechile partide PSD, PNL şi UDMR au boicotat referendumul Fără Penali’

În baza mandatelor obținute de la Tribunalul București, polițiștii au făcut 17 percheziții domiciliare, în București, precum și în județele Ilfov, Constanța, Galați, Cluj, Brăila, Argeș și Iași. 23 de mandate de aducere au fost puse în aplicare.

În cadrul operațiunii, au fost ridicate, pentru cercetări, aproximativ 11 kilograme de noi substanțe psihoactive, 305 comprimate de medicamente, 32 de comprimate de metadonă, 4 grame de cannabis, 2 comprimate de XTC și diverse materiale și recipiente folosite la ambalarea și transportul drogurilor.

De asemenea, polițiștii au confiscat un pistol cu gaz supus autorizării, 17 cartușe, 4 stații de emisie/recepție, o râșnița electrică, 3 mărunțitoare mecanice, 2 cântare electronice, 5.223 de lei, 955 de euro, 20 de telefoane mobile, 20 de cartele SIM și diverse înscrisuri cu valoare probatorie.

Cei în cauză au fost duși la procurorul de caz din cadrul DIICOT - Structura Centrală - Secția de Combatere a Traficului de Droguri, pentru audieri.

Șapte persoane au fost reținute, urmând ca acestea să fie prezentate instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, trafic internațional de droguri de risc și de mare risc, efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive și constituirea unui grup infracțional organizat.

Citește și: ‘A executat ordinul președintelui’ – Traian Băsescu, despre implicarea lui Florian Coldea în Irak, acolo unde fostul șef operativ SRI nu avea competență .

La acțiune, au participat și jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Polițiștii și procurorii continuă cercetările, în vederea documentării întregii activități infracționale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.