Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii de frontieră au descoperit peste o jumătate de tonă de peşte şi mamifere marine în plasele braconierilor turci, la Constanța

www.ziuaconstanta.ro
navă Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră au recuperat din mare aproape şase kilometri de plase ale braconierilor turci în care se prinseseră 1.387 calcani, 25 de delfini şi trei rechini, în urma acţiunii din 20 mai de capturare a pescadorului ce opera ilegal în Zona Economică Exclusivă a României, informează miercuri Garda de Coastă potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, urmare a cercetărilor la faţa locului, poliţiştii Gărzii de Coastă au descoperit şi recuperat din mare 114 plase de pescuit, în lungime totală de aproximativ 5.700 ml, în care se găseau 438 kg de peşte din specia calcan (1.387 bucăţi calcan), impropriu consumului, precum şi alte specii marine - 25 delfini şi trei trei rechini.

Reamintim faptul că, în data de 20 mai, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în Marea Neagră un pescador turcesc aflat la braconat în Zona Economică Exclusivă a României al cărui echipaj, format din opt marinari, nu s-a supus somaţiilor legale, încercând să scape de urmărirea navelor Poliţiei de Frontieră.

În conjunctura dată, echipajele Gărzii de Coastă au folosit gradual armamentul de la bordul navei, reuşind astfel oprirea pescadorului turcesc. Ulterior ambarcaţiunea s-a scufundat, dar echipajul a fost salvat şi transferat la bordul uneia dintre navele Poliţiei de Frontieră.

"Comandantul ambarcaţiunii este cercetat în stare de arest preventiv iar poliţiştii Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului, efectuează cercetări pentru pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale în perioada de prohibiţie, pescuit ilegal şi pescuit neraportat al calcanului, distrugerea sau avarierea unei nave ori a încărcăturii acesteia, conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător, pescuitul comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit", precizează Garda de Coastă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.