Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii de frontieră au tras focuri de armă pentru oprirea unui autoturism în care se aflau persoane suspectate de contrabandă

AJC.com
foc de arma, pistol

Poliţiştii de frontieră din Botoşani au făcut uz de armă pentru oprirea unui autoturism în care se aflau persoane suspectate de contrabandă cu ţigări, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, Minodora Răcnea.

Potrivit sursei citate, poliţiştii de frontieră au încercat să oprească, pe raza localităţii Rediu, un autoturism de teren despre care aveau informaţii că în el s-ar afla mai multe persoane care ar fi încercat să introducă în ţară mai multe colete cu ţigări. Şoferul nu a oprit la semnalele acustice şi luminoase, ci a încercat să fugă, accelerând puternic. După ce oamenii legii au folosit armamentul din dotare, autoturismul a lovit un copac, iar şoferul şi celelalte persoane din interior au reuşit să fugă, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Testarea aleatorie a populației, esențială în combaterea COVID-19: De ce asimptomaticii joacă un rol-cheie în răspândirea infecțiilor / STUDIU

"Poliţiştii de frontieră au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Rediu, judeţul Botoşani, mai multe persoane care se aflau lângă malul râului Prut şi încercau să încarce într-un autoturism de teren colete voluminoase. La vederea poliţiştilor de frontieră, profitând de condiţiile meteo şi de întuneric, persoanele au abandonat coletele şi au pornit cu autoturismul de teren către localitate. Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea autoturismului, însă şoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, continuându-şi deplasarea în mare viteză. Drept urmare, pentru oprirea autovehiculului în cauză s-a folosit armamentul din dotare, fiind executate mai multe focuri de avertisment în plan vertical şi spre pneurile maşinii, conform prevederilor legale, însă nici de această data conducătorul auto nu a oprit. Din cauza vitezei şi a terenului accidentat, şoferul a acroşat cu vehiculul un copac, iar ocupanţii acestuia, profitând de întuneric, au abandonat mijlocul de transport şi au fugit", a afirmat Răcnea.

Ulterior, pe malul râului Prut au fost găsite 11.880 de pachete cu ţigări, în valoare de 142.560 de lei, cantitate ce a fost ridicată de poliţişti.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.