Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii din Bacău au efectuat percheziţii la domiciliile unor bărbaţi bănuiţi de pescuit ilegal

Todayifoundout.com
peste rama momeala pescuit

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bacău au făcut percheziţii la domiciliile unor bărbaţi din comuna Horgeşti bănuiţi de pescuit ilegal, informează un comunicat transmis, sâmbătă, AGERPRES.

Potrivit IPJ Bacău, pe lacul de acumulare Răcăciuni, de pe râul Siret, au fost identificate 5 unelte de pescuit de tip plasă monofilament, în care se aflau circa 15 kg de peşte, care a fost eliberat, potrivit agerpres.ro.

Citește și: E oficial! Președintele a semnat: Zile libere pentru acești angajați

Totodată, au fost făcute opt percheziţii la locuinţele unor bărbaţi cu vârste cuprinse între 22 şi 43 de ani, toţi din comuna Horgeşti. Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 7 unelte de pescuit de tip plasă monofilamnet şi mai multe bunuri folosite la confecţionarea plaselor, respectiv 123 de plute, 3 role de sfoară, 2 dispozitive tip suveică, 96 de plumbi, precum şi 73 de kg de peşte, din speciile plătică, caras şi scobar, cantitate ce a fost predată reprezentantului DSVSA Bacău.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii de infracţiuni prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.

În acest context, IPJ Bacău precizează că peste 40 de efective formate din poliţişti şi reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii de control au acţionat pentru apărarea patrimoniului piscicol, a integrităţii acestuia şi pentru combaterea faptelor ilegale asociate din pescuitul ilegal, precum şi pentru protecţia mediului înconjurător.

Citește și: Restricții de 1 decembrie! Măsurile pe care trebuie să le respecte cei care vor merge la munte

Poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Buhoci şi ai Secţiei 6 Poliţie Rurală Traian, împreună cu cei din cadrul Compartimentului de Ordine Publică, luptători pentru acţiuni speciale şi poliţişti criminalişti, au acţionat pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol pe raza comunelor Horgeşti şi Răcăciuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.