Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii din Capitală, verificări la trei societăţi comerciale din Sectorul 1 şi una din Sectorul 5 - Peste 600 de persoane legitimate

politisti mascati politia politie

În baza planului BLOCADA, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a acţionat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în sistem integrat, în colaborare cu Direcţia Generală de Poliţie Locală, Oficiul pentru Protecţia Consumatorului, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, apărarea vieţii şi integrităţii fizice a cetăţenilor, precum şi pentru protejarea populaţiei împotriva activităţilor comerciale ilicite.

Astfel, au fost făcute verificări la patru societăţi comerciale, trei din Sectorul 1 şi una din Sectorul 5, iar 605 persoane au fost legitimate şi 180 de autoturisme verificate. Au fost aplicate amenzi în valoare de 160.000 de lei şi reţinute 10 permise de conducere, potrivit news.ro.

„În perioada precizată, acţionându-se pentru asigurarea a unui climat optim de siguranţă publică, prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, a fost verificată activitatea  a patru societăţi comerciale, trei cu punct de lucru în Sectorul 1 şi o altă societate comercială cu sediul în Sectorul 5, în vederea respectării legislaţiei privind protecţia consumatorului. În urma acestor acţiuni, reprezentanţii a două societăţi comerciale au primit înştiinţări, urmând a se prezenta la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1, cu documente, în vederea verificărilor cu privire la înregistrarea în contabilitate a tuturor sumelor provenite din vânzări”, arată comunicatul de presă al Poliţiei Capitalei.

Totodată, în perioada de referinţă, în urma acţiunilor întreprinse de către poliţişti, cu sprijinul reprezentanţilor instituţiilor abiliate,  au fost constatate 15 infracţiuni, dintre care opt privind traficul şi consumul ilicit de droguri, trei infracţiuni pentru conducere fără permis, două pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, două pentru conducere sub influenţa substanţelor psihoactive.

De asemenea, au fost depistate mai multe persoane având asupra lor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv, acestea fiind ridicate de către poliţişti în vederea continuării cercetărilor, urmând ca toate cazurile să fie preluate de către Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti.

În perioada de referinţă, au fost legitimate 607 de persoane şi au fost verificate 180 de autoturisme, mai indică sursa citată.

În acest contex, au fost aplicate 307 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 160.000 de lei, dintre care 218 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 17 sancţiuni privind circulaţia pe drumurile publice, 12 sancţiuni pentru sancţionarea faptelor privind normele de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, restul sancţiunilor fiind  aplicate la alte acte normative, conform sursei menţionate.

De asemenea, în această perioadă, poliţiştii Brigăzii Rutiere au efecutat 198 de testări cu aparatul Etilotest şi 19 cu aparatul DrugTest, fiind reţinute 10 permise de conducere şi cinci certificate de înmatriculare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.