Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii din Giurgiu au confiscat bunuri de peste 550.000 de lei la frontieră

www.cyd.ro
mascați, percheziții

Peste 3.700 de articole de încălţăminte, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, în sumă totală de 556.950 lei au fost ridicate de poliţiştii de frontieră giurgiuveni de la un cetăţean moldovean şi doi cetăţeni români care au încercat să le introducă ilegal în ţară, se arată într-un comunicat de presă emis luni de ITPF Giurgiu.

"În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acţiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute. Astfel, au fost selectate pentru control mai multe mijloace de transport aparţinând unor firme de transport internaţional. Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra unui autocamion şi a două autocare, poliţiştii de frontieră au descoperit, în remorca autocamionului şi în calele autocarelor, cantitatea totală de 3.713 articole de încălţăminte, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. La cercetări, a fost stabilit faptul că posesorii bunurilor sunt un cetăţean moldovean, şoferul autocamionului şi doi cetăţeni români, pasageri ai mijloacelor de transport internaţional, conform Agerpres.

Cei în cauză au declarat că au cumpărat bunurile din diverse bazaruri din Turcia şi Grecia, cu scopul de a le comercializa şi nu deţineau documente de provenienţă pentru acestea. Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 556.950 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor", se arată în comunicatul de presă.

În toate cazurile poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marca înregistrată pentru produse identice ori similare, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările şi completările ulterioare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.