Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii din Hunedoara au emis cinci ordine de protecţie provizorie în cazuri de violenţă domestică

www.pixabay.com
poliție, polițiști

Poliţiştii din judeţul Hunedoara au emis, de la începutul anului, cinci ordine de protecţie provizorie faţă de persoane din localităţile Vulcan, Petroşani, Hunedoara, Uricani şi Ilia, care s-au manifestat violent în raport cu membrii familiei, relevă datele statistice ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ), scrie Agerpres.

Ultimul caz este al unei femei de 32 de ani, din oraşul Uricani, care a sesizat poliţia marţi noaptea, după ce fostul său concubin, în vârstă de 25 de ani, a ameninţat-o cu moartea, a distrus o uşă cu securea, iar după ce a plecat din blocul în care locuiesc, a continuat să-i transmită victimei SMS-uri cu mesaje agresive. 

"La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie care a identificat reclamanta, aceasta declarând verbal că s-a refugiat la o vecină de frica fostului concubin, care a ameninţat-o cu acte de violenţă şi cu moartea. Acesta avea asupra sa o secure, cu care a provocat distrugeri unei uşi de la palierul etajului unde cei doi locuiesc, după care a plecat, însă a continuat să o ameninţe pe femeie prin intermediul SMS-urilor", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

Citește și: ANM: Cod galben de precipitaţii mixte şi polei în Arad

Bărbatul recalcitrant a fost identificat de către poliţişti la domiciliul mamei sale şi a fost condus la sediul Poliţiei Uricani, pentru cercetări, pe numele acestuia fiind întocmit un dosar penal pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. 

Totodată, poliţiştii au emis un ordin de protecţie împotriva bărbatului, pe o perioadă de cinci zile. 

Începând cu data de 28 decembrie 2018, poliţiştii care intervin la cazuri de violenţă domestică pot emite, după analizarea situaţiei pe baza unui formular de evaluare a riscului, un ordin de protecţie provizoriu, valabil cinci zile, astfel încât victima nu va mai fi nevoită să aştepte unul încuviinţat de judecător. 

Ordinul de protecţie provizoriu se emite dacă se constată că există un risc iminent ca viaţa, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violenţă domestică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.