Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii din Prahova au deschis un dosar penal pentru distrugere în urma incendiului izbucnit la incineratorul de deşeuri periculoase de la Brazi

bbc.com
incendiu Indonezia

Poliţiştii prahoveni au deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă în urma incendiului care a izbucnit, miercuri dimineaţă, pe platforma incineratorului de deşeuri periculoase din comuna Brazi, informează Agerpres.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, cercetările sunt efectuate de poliţiştii Serviciului arme, explozibili şi substanţe periculoase, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti.

Garda de Mediu Prahova face, de asemenea, verificări pentru a stabili dacă mediul a fost poluat în urma evenimentului.

Până la această oră, cauza incendiului nu a fost stabilită.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) a informat că la faţa locului au acţionat patru maşini de stingere, la sosirea echipajelor de pompieri, incendiul, care se manifesta pe platforma din exteriorul amplasamentului, cuprinzând mai multe deşeuri pe o suprafaţă de aproximativ 250 mp.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

Primele date arătau că au ars mai multe substanţe expirate folosite în laborator.

Societatea care operează incineratorul de deşeuri periculoase de la Brazi a fost, în ultimii ani, în centrul unor scandaluri, localnicii sesizând în repetate rânduri poluarea cauzată de activitatea instalaţiilor.

În plus, Garda de Mediu Prahova a aplicat mai multe amenzi pentru depozitarea necorespunzătoare a deşeurilor, iar autorizaţia de funcţionare a fost suspendată până la remedierea problemelor identificate de comisarii de mediu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.