Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii fac bilanţul: Peste 40 de tone de articole pirotehnice, confiscate în perioada noiembrie - ianuarie

www.mediafax.ro
polițiști

Peste 41 de tone de articole pirotehnice, în valoare de 1,5 milioane de lei, deţinute fără drept au fost confiscate de Poliţia Română pe parcursul acţiunii naţionale "Foc de Artificii", în perioada noiembrie - ianuarie, aproape 1.500 de persoane fiind cercetate penal pentru nerespectarea legislaţiei în domeniu, informează IGPR

Poliţia Română, prin Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, a acţionat la nivel naţional, în perioada 21 noiembrie 2017 - 5 ianuarie 2018, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice. 

Astfel, în această perioadă, poliţiştii au efectuat 2.941 de acţiuni şi controale în complexe, pieţe şi alte obiective şi au verificat activitatea a 667 de persoane fizice şi juridice autorizate să deruleze operaţiuni cu articole pirotehnice. 

Au constatat 1.411 infracţiuni şi au depistat 1.445 de persoane fizice şi juridice neautorizate, faţă de 1.486 de persoane fiind efectuate cercetări în cauze penale. 

Au fost retrase 32 de autorizaţii şi au fost aplicate 139 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 248.080 lei. 

În această perioadă, 51 de persoane au fost rănite din cauza folosirii necorespunzătoare sau neautorizate a articolelor pirotehnice.

Citeşte şi: Tensiuni în coaliţie! Lider ALDE, semnal DUR pentru PSD: 'ALDE nu va ceda vreun minister, în caz de restructurare' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.