Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii fac cercetări pentru a afla cum au fost făcute lucrările pe un şantier din centrul municipiului Constanța

topor vase arheologie Cucuteni

Poliţiştii fac cercetări pentru a verifica modul cum au fost făcute săpăturile într-un şantier din centrul Constanţei, unde urmează să fie ridicat un imobil, şi pentru a stabili cum au fost depozitate obiectele arheologice găsite acolo, după ce mai multe organizaţii civice au atras atenţia că în pământul încărcat din şantierul respectiv în mai multe camioane şi dus pe un câmp la marginea oraşului au fost găsite mai multe vestigii arheologice, potrivit news.ro.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Constanţa, poliţiştii au verificat modul cum au fost făcute excavările şi cum au fost depozitate materialele arheologice de pe un şantier din centrul Constanţei.
"În urma cercetărilor cu privire la găsirea unor fragmente de obiecte care ar putea avea o anumită valoare arheologică, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 au continuat verificările privind legalitatea activităţilor de excavare şi depozitare a materialelor arheologice, context în care s-a stabilit  că nu au fost respectate cerinţele prevăzute în autorizaţia de construire”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.
Din acest motiv lucrările pe şantierul respectiv au fost oprite temporar până la finalizarea cercetărilor.
"Având în vedere că în şantierul de lucru privind construcţia unui imobil pe terenul situat în municipiul Constanţa există posibilitatea existenţei de materiale arheologice, s-a dispus măsura opririi temporare a executării tuturor lucrărilor până la definitivarea cercetărilor. În cauză, a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de executare fără autorizaţie de construire sau de desfiinţare, conform Legii 50/1991”, au mai spus reprezentanţii IPJ Constanţa.
Ei au precizat că în autorizaţia de construcţie este prevăzut şi faptul că, în cazul în care se găsesc vestigii arheologice pe parcursul săpăturilor, trebuie oprite lucrările şi anunţată Direcţia Judeţeană de Cultură în vederea conservării acestora.
Mai multe organizaţii civice au semnalat, în urmă cu câteva zile, că mai multe camioane au transportat pământ dintr-un şantier aflat în centrul Constanţei, acesta a fost dus pe un câmp la marginea municipiului, iar acolo au fost găsite mai multe obiecte arheologice.
De asemenea, organizaţiile respective se opun şi construirii în zona respectivă, precizând că acolo se află vestigii care vor fi distruse în urma lucrărilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.