Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii ieșeni îngroziți de studentul care a vrut să îi muște și a scuipat pe biroul lor - Povestesc cazul unui coleg cu risc de HIV după o situație similară

cvlpress.ro
interne politist

Polițiștii care s-au ocupat de cazul studentului botoșănean ce le promitea mită de 20.000 și  de 30.000 de euro pentru a închide ochii la faptele sale penale, de amenințare, conducere sub influență și distrugere, povestesc spaima trăită după ce tânărul i-a scuipat pe ei și pe biroul acestora unde întocmeau documente.

Aceștia au povestit cum într-un caz similar, după persoana recalcitrantă l-a scuipat pe un coleg de-al lor, acesta din urmă a stat luni de zile să facă analize pentru a confirma că nu a luat HIV/SIDA de la suspectul cercetat.

Concret, se arată în dosarul ajuns pe masa judecătorilor ieșeni de la Tribunal, acest comportament agresiv al numitului Rusu George-Constantin a creat o stare de temere celor doi agenți de poliție, cu privire la integritatea corporală și siguranța lor și a membrilor familiilor lor.

Starea de temere, se arată în dosar ar fi fost amplificată de faptul că în toată perioada în care s-a aflat în custodia organelor de poliție, a încercat să intimideze, în mod repetat, organele de constatare, spunându-le că atât tatăl său cât și alți membri ai familiei sale sunt oameni influenți în mun. Botoșani și vor lua toate măsurile necesare pentru ca studentul să nu fie tras la răspundere penală iar polițiștii să aibă de suferit anumite repercusiuni atât pe plan profesional cât și personal.

Temerea de SIDA

Astfel, se arată în dosarul de la Tribunalul Iași,  agentul-șef de poliție a declarat, în calitate de persoană vătămată, următoarele că felul violent al lui George Rusu Constantin și mai ales faptul că a emanat material biologic i-au creat o profundă stare de temere.

„Acest comportament violent mi-a creat o stare profundă de temere, având în vedere că știam situația unui coleg de-al meu care, după ce a fost mușcat de o altă persoană recalcitrantă adusă la secție, a fost supusă unor analize complexe și îndelungate medicale, fiind suspect de infectare cu virusul HIV-SIDA. Intențiile autorului de a mă agresa fizic s-au manifestat și prin solicitările acestuia de a-i scoate cătușele cu scopul de a se lupta cu mine.”, le-a arătat omul legii anchetatorilor DNA Iași.

Totodată agentul de poliție a declarat: „Dat fiind faptul că nu îl cunoșteam ca persoană, mi-a produs o stare de temere. Spun acest lucru față de comportamentul său agresiv, precum și susținerile sale privind influența pe care o au membrii familiei sale, printre magistrați și în poliție.

Totodată, locul unde s-a petrecut cea dintâi sesizare, este și locul unde eu și soția mea avem reședința, existând posibilitatea să ne întâlnim și să mă recunoască.”, s-a plâns agentul de poliție.

30 de zile la „academia„ cu gratii de fier

Tânărul reținut de DNA Iași, joi, pentru fapte de ultraj, amenințare și dare de mită, după ce a agresat un șofer în trafic și apoi a lovit o mașină în parcarea Iulius Mall din Iași, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a promis mite de până la 30.000 de euro pentru oamenii legii.

Amenințări cu influența tatălui

Surse judiciare, apropiate anchetei de corupție de la Iași afirmă pentru autorul acestui material că tânărul este simplu student și ar proveni din satul Roma din județul Botoșani.

Cu toate acestea, afirmă acestea în timpul contrelor cu polițiștii sosiți pentru a-l ridica și conduce la secție acesta ar fi afirmat că tatăl său ar fi o persoană influență la nivelul județului, și care ar avea suficienta influență de a-i da afară din serviciu pe oamenii legii.

Aspectele invocate de scandalagiu nu s-ar fi confirmat deși numele tatălui acestuia se pare că este coincident cu numele unui fost procuror al DIICOT Vrancea. Sursele autorului întăresc faptul că este vorba despre o simplă coincidență și că nu este vorba despre aceeași persoană.

Filmul evenimentelor

Potrivit actelor din dosarul aflat pe rolul instanței ieșene s-a reținut că în ziua de 19.02.2024 în jurul orelor 02:00, echipajul format din agent șef și agent de poliție, din cadrul Secției 4 Poliției Iași, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linie rutieră și de ordine publică, l-au depistat studenta ca urmare a implicării acestuia într-un accident rutier soldat cu pagube materiale.

Pentru că emana halenă alcoolică, polițiștii l-au condus la o unitate medicală, unde conducătorul auto a refuzat prelevarea de mostre biologice, exercitând totodată acte de violență și injurii asupra agenților.

În scopul de a nu i se întocmi dosar penal, studentul Rusu le-a promis agenților constatatori mai multe sume de bani, respectiv câte 3000 de lei pentru fiecare polițist aflat la fața locului și între 20.000 – 30.000 euro echipajului de poliție care l-a depistat, afirmând că părinții săi sunt oameni influenți în municipiul Botoșani.

Agenții de poliție au refuzat categoric oferta persoanei în cauză și au dispus continuarea măsurilor legale.

Totul a început, se arată în dosar, după o altercație avută fără motiv real concret de George Rusu cu un șofer de Uber care ridicase o clientă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.