Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii italieni vor fi dotați cu pistoale electrice

Catania
Diciotti imigranti italia

Utilizarea pistoalelor electrice de către forţele de poliţie, testată în 12 oraşe italiene începând de anul trecut, va fi generalizată în toată ţara în luna iunie, a anunţat duminică ministrul de interne Matteo Salvini, citat de AFP.

"Începând din iunie, pistolul electric va intra în vigoare", a declarat ministrul în cursul unei reuniuni a partidului său, Liga (extrema dreaptă).

O experimentare a acestui tip de armă fusese lansată în septembrie la Milano, Napoli, Torino, Bologna, Florenţa, Palermo, Catania, Padova, Caserta, Reggio Emilia, Brindisi şi Genova, au precizat surse din minister, scrie agerpres.ro.

De altfel, sâmbătă, un poliţist a folosit un pistol de tip Taser în capitala Liguriei (nord-vest) împotriva unui tunisian care a încercat să scape de o expulzare. Potrivit surselor ministeriale, a fost suficient ca raza luminoasă a pistolului să se îndrepte în direcţia acestuia, fără ca măcar să se recurgă la descărcarea electrică, pentru a-l opri pe bărbat şi a-l conduce spre nava care urma să-l transporte în Tunisia.

Din septembrie până în februarie, serviciile de poliţie care participau la experiment au informat despre 48 de incidente în cursul cărora pistolul electric a fost decisiv. "Şi în majoritatea cazurilor a fost suficient să se ameninţe cu utilizarea lui pentru a rezolva situaţia", conform aceloraşi surse.

Adoptate în o sută de ţări, aceste pistoale cu impuls electric au scopul de a limita cazurile de utilizare a armelor de foc.

Dar ele au fost catalogate drept instrumente de tortură de ONU şi, potrivit Amnesty International, ele au făcut peste 1.000 de morţi, în special prin stop cardiac, în SUA şi în Canada, unde sunt utilizate de aproape 20 de ani. În 90% din cazuri, victimele nu erau înarmate, potrivit AFP.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.