Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii, jandarmii și pompierii, care mor în misiune, NU vor mai fi toți înmormântați cu onoruri militare

Deputatul PSD, Alexandra Huțu, publică o decizie a Ministerului de Interne prin care se arată că nu toți polițiștii, jandarmii și pompierii, care își pierd viața în misiune, vor fi înmormânați cu onoruri militare. Acordarea onorului militar va fi decisă de către o comisie formată din ofițeri de comandă din structurile MAI, care vor judeca viața și faptele decedatului.

Citește și: Nicușor Dan NU alocă bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului: Nu avem în buget

”Incredibil! Polițiștii, jandarmii și pompierii care își pierd viața în misiune nu vor mai fi înmormântați cu onoruri militare!

Ministrul de Interne Lucian Bode a emis un ordin cel puțin revoltător, potrivit căruia polițiștii, jandarmii și pompierii care își pierd viața în misiune nu vor mai fi înmormântați cu onoruri militare!

Ordinul 31 publicat în 25 februarie 2021 prevede constituirea unei Comisii care să analizeze viața polițiștilor și a pompierilor, înainte ca aceasta să aprobe, cu unanimitate de voturi, cererea de înhumare cu onoruri militare. Condițiile lasă loc de abuzuri, conținând sintagme gen „suspiciuni rezonabile” cu privire la conduita decedatului. Mai mult, Comisia trebuie sesizată de familie cu cel puțin 48 de ore înainte de înmormântare, ceea ce face aproape imposibilă avizarea cererii în timp util, mai ales dacă se întâmplă să fie și zile de weekend.

Mai mult, Comisia este formată din ofițeri de comandă din diferite structuri ale MAI, precum Poliția, Jandarmeria și Direcția de Protecție Internă (fosta UM 0215), și nicidecum din magistrați care să stabilească vinovăția decedatului!”, scrie deputatul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.