Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii participă la cursuri de prim ajutor pentru a veni în sprijinul cetăţenilor

stiripesurse.ro
prim ajutor masti
Purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi, Anca Vîjiac, a declarat că aproximativ 20 de poliţişti au început de vineri astfel de cursuri.

Potrivit sursei citate, activităţile sunt organizate de Serviciul de Pregătire Profesională al IPJ Iaşi, iar sesiunile de pregătire sunt susţinute de instructori formatori de la Centrul de Formare şi Pregătire în Descarcerare şi Asistenţă Medicală de Urgenţă din cadrul ISU Iaşi.

"De multe ori poliţiştii sunt primii sosiţi la locul producerii unui eveniment soldat cu victime omeneşti, iar viaţa acestor oameni atârnă de rapiditatea cu care se intervine pentru acordarea primului ajutor de bază, până la sosirea personalului specializat din cadrul SMURD sau al Serviciului de Ambulanţă Judeţean. Astfel, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne a fost demarat un program naţional de pregătire a poliţiştilor pentru dobândirea deprinderilor pentru aplicarea diferitelor tehnici şi manevre de acordare a primului ajutor fără echipamente, cât şi formarea deprinderilor de utilizare a defibrilatoarelor semiautomate. Pentru că ne dorim să venim în permanenţă în sprijinul cetăţeanului aflat în nevoie, considerăm că aceste sesiuni de instruire ne vor ajuta pe noi, poliţiştii ieşeni, în intervenţiile viitoare", a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.