Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii rutieri din Aleşd şi Marghita au oferit ceai, cafea şi i-au îndrumat pe refugiaţii ucraineni

Inquam Photos / Casian Mitu
Inquam refugiati ucraina

Poliţiştii rutieri şi de ordine publică din Aleşd şi Marghita au venit joi în sprijinul refugiaţilor ucraineni, pe DN 1 şi pe DN 19, pentru a preveni producerea de accidente rutiere pe fondul oboselii la volan, a informat, într-un comunicat, IPJ Bihor, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, poliţiştii rutieri bihoreni au oprit în trafic autoturismele cu numere de Ucraina care au intrat în ţară prin PTF Valea lui Mihai şi i-au servit pe conducătorii auto cu cafea, ceai şi apă, oferindu-le astfel prilejul de a se revigora înainte de a-şi continua călătoria.

Totodată, poliţiştii bihoreni au discutat cu cetăţenii ucraineni care au intrat pe teritoriul României şi i-au îndrumat spre diferite locuri de cazare, unde pot să se odihnească şi să servească o masă caldă, le-au recomandat să ia pauze atunci când se simt obosiţi şi le-au oferit recomandări utile cu privire la conducerea pe timp de noapte şi conducerea preventivă, pentru a preveni implicarea acestora în accidente rutiere.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, Alina Fărcuţa, a menţionat că joi seară, în jurul orei 18.45, în localitatea bihoreană Valea lui Mihai, poliţiştii Biroului Rutier Marghita au oprit în trafic o autoutilitară în care se aflau două femei ucrainene cu patru copii şi bunicul acestora, cărora le-au oferit ceai şi cafea. Aceştia le-au mulţumit din suflet poliţiştilor şi le-au spus că sunt obosiţi, pentru că au condus din Kiev şi că ar căuta un loc unde să doarmă câteva ore înainte de a-şi continua drumul.

Poliţiştii bihoreni i-au condus la un loc de cazare în localitate unde să se odihnească peste noapte, iar până adulţii s-au cazat, poliţiştii s-au jucat cu copiii, aducându-le pentru câteva clipe zâmbetul pe buze.

Astfel de acţiuni preventive vor avea loc şi în zilele următoare, se mai arată în comunicatul IPJ Bihor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.