Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițistul care a scos un grup de protestatari din Capitoliu pe 6 ianuarie, decorat cu cea mai înaltă distincție civilă

Jabin Botsford/AFP/Getty Images
Eugene Goodman polițist Capitoliu

Eugene Goodman, poliţistul care, pe 6 ianuarie, a scos în afara Capitoliului un grup de protestatari şi care l-a îndrumat pe senatorul republican Mitt Romney către un loc sigur, va primi cea mai înaltă distincţie civilă acordată de Congresul American, potrivit News.ro.

Senatul a votat în unanimitate acordarea Medaliei de Aur a Congresului lui Goodman, relatează NBC News.

Liderul majorităţii din Senat, Chuck Schumer, a organizat votul la finalul procedurilor de vineri din procesul de punere sub acuzare a lui Donald Trump. El a spus că Goodman a anticipat „haosul” şi a dat dovadă de „disponibilitate de a deveni o ţintă a furiei mulţimii pentru ca alţii să poată fi în siguranţă”.

Schumer a subliniat curajul poliţistului, dar şi al celorlalte forţe de ordine care au intervenit în dispersarea mulţimii.

Citește și: Contre dure în Coaliție. Liderii USR-PLUS amenință cu ieșirea de la guvernare. Liberalii nu îi opresc prea tare

Senatul a votat apoi acordarea medaliei care revine, în mod obişnuit, ofiţerilor militari pentru servicii remarcabile.

Goodman s-a aflat în camera Senatului în timpul discursului lui Schumer, iar întregul for s-a ridicat şi l-a aplaudat. În urma evenimentelor din 6 ianuarie şi a acţiunii sale de a-i opri pe protestatari, el a fost avansat în grad.

„Am fost foarte norocos că ofiţerul Goodman a fost acolo pentru a mă îndrepta în direcţia bună”, a spus miercuri Romney, după ce în timpul procesului au fost prezentate noi imagini din timpul evenimentelor. Senatorul a spus că nu şi-a dat seama, până ce nu a văzut înregistrările, că Goodman e posibil să îi fi salvat viaţa.

Eugene Goodman, în vârstă de 40 de ani, este militar veteran decorat. Luna trecută, el i-a escortat pe vicepreşedinta Kamala Harris şi soţul ei, Douglas Emhoff, la ceremonia de învestire.

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a fost cea care a introdus, săptămâna aceasta, pe ordinea de zi, planul ca Goodman să fie decorat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.