Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţistul care l-a ucis pe George Floyd va fi pus sub acuzare pentru CRIMĂ

George Floyd

Procurorul statului Minnesota îl va acuza de omucidere voluntară pe poliţistul inculpat deja în cazul morţii afro-americanului George Floyd, în acest caz urmând să fie puşi sub acuzare alţi trei poliţişti implicaţi în incident, afirmă senatoarea Amy Klobuchar, citată de agenţia de presă Reuters.

George Floyd, un afro-american în vârstă de 46 de ani, a murit după ce poliţistul Derek Chauvin i-a ţinut genunchiul pe gât pe 25 mai, în timp ce îl imobiliza. Cazul a generat ample proteste violente în Statele Unite, scrie mediafax.ro.

Citește și: Parlamentul a decis! Educația sexuală a fost înlocuită cu ‘educație sanitară’. Cum se va preda în școli

Senatoarea Amy Klobuchar, care este din statul Minnesota şi ar putea candida pentru funcţia de vicepreşedinte al SUA în tandem cu potenţialul candidat democrat la preşedinţie, Joseph Biden, a declarat că procurorul statal, Keith Ellison, va schimba în omucidere voluntară acuzaţia la adresa lui Derek Chauvin, în vârstă de 44 de ani.

"Procurorul general din Minnesota, Keith Ellison, amplifică acuzaţiile la adresa lui Derek Chauvin, modificând încadrarea în omucidere voluntară în cazul omorârii lui George Floyd; de asemenea, vor fi puşi sub acuzare alţi trei ofiţeri. Acesta este un nou pas important pentru a se face dreptate", a declarat senatoarea Amy Klobuchar prin Twitter.

Citește și: Nelu Tătaru anunță trei elemente care trebuie gestionate, pentru a evita valul doi de coronavirus: Nu ține doar de noi

Derek Chauvin a fost acuzat săptămâna trecut de omucidere şi omor din culpă.

Potrivit publicaţiei Star Tribune, ceilalţi trei agenţi de poliţie, care vor fi puşi sub acuzare pentru complicitate, sunt Thomas Lane, J. Alexander Kueng şi Tou Thao. Toţi poliţiştii implicaţi în moartea lui George Floyd au fost demişi.

Citește și: Valer Dorneanu, atenționare pentru DNA: ‘Trebuie să aplice legea și trebuie să aplice și deciziile Curții Constituționale’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.