Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţistul Derek Chauvin, agresorul lui George Floyd, a fost eliberat pe cauțiune

George Floyd

Poliţistul Derek Chauvin, principalul inculpat în cazul morţii afro-americanului George Floyd, a fost eliberat miercuri pe cauţiune în valoare de un milion de dolari, potrivit unor documente judiciare, relatează AFP.

Agentul de poliţie, în vârstă de 44 de ani, urmează să fie judecat în luna martie împreună cu trei foşti colegi, acuzaţi de complicitate, în acest caz care a declanşat cea mai mare mobilizare antirasistă în SUA de la mişcarea pentru drepturile civice din anii '60. Pe 25 mai, la Minneapolis, el a fost filmat în timp ce ţinea genunchiul pe gâtul lui George Floyd timp de aproape nouă minute.

Derek Chauvin (44 de ani) a acceptat condiţiile tribunalului, care includ să nu contacteze familia lui Floyd, să nu lucreze în sfera securităţii, să nu părăsească statul Minnesota şi să predea armele de foc.

Poliţistul alb este văzut într-o înregistrare cum îl ţine la pământ pe afro-americanul Floyd în timp ce acesta se plânge că nu poate să respire.

Scena a declanşat ample proteste antirasiste şi împotriva violenţei poliţiei, în SUA şi pe plan mondial. Unele manifestări au fost violente și au fost însoţite de jafuri şi incendieri.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.