Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţistul INCORUPTIBIL a fost corupt

coruptie

Poliţistul care devenise simbolul luptei anticorupţie în Brazilia şi un erou al culturii populare, încătuşând numeroşi responsabili în dosarul Petrobras, a fost condamnat el însuşi pentru corupţie, informează AFP, potrivit agerpres.ro

Supranumit 'Japonezul Federalei', Newton Ishii, membru al Poliţiei federale (PF) de origine japoneză, a devenit vedetă în ultimele luni în Brazilia, apărând în toate imaginile difuzate despre arestările în cadrul operaţiunii 'Lavage Express', care anchetează uriaşul scandal de corupţie în jurul grupului petrolier Petrobras. 

În cursul unei recente vizite pe care a făcut-o la Congres, câteva zeci de parlamentari s-au grăbit să se fotografieze împreună cu el.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă OUG cu noile salarii ale bugetarilor/ DOCUMENT + ANEXE


'Unde este Japonezul Federalei ?', exclamase fostul preşedinte Lula în 4 martie, când poliţia a venit să-i bată la uşă pentru a-l duce să facă o depoziţie, potrivit cotidianului Folha din Sao Paulo. 

Poliţistul grizonant, echipat întotdeauna cu vestă antiglonţ şi ochelari de soare, devenise o figură a culturii populare şi chiar personajul principal al unei nuvele erotice, 'Prinde-mă, Japonez al Federalei !' (scrisă de Reanata Del Anjo). 

În onoarea sa a fost compus un cântec pentru ultimul Carnaval, cu refrenul: 'Ah, Doamne /Am primit o lovitură morală/ Cineva mi-a bătut la uşă/ Era Japonezul Federalei'. Iar o mască cu chipul său a fost vândută în 25.000 de exemplare, mult mai bine decât măştile cu reprezentând politicieni cunoscuţi. 

Însă condamnarea sa marţi, la Curitiba, în statul brazilian Parana (sud-estul ţării), anunţată de presa locală miercuri, nu mai este un cântec. 

El a fost condamnat în apel la peste patru ani închisoare pentru implicare într-un dosar de sprijinire a contrabandei prin frontiera cu Paraguay, potrivit avocatului său, Oswaldo de Mello Junior, citat de site-tul de informaţii G1. 

Funcţionarul, care beneficiază de un regim de semilibertate, s-a prezentat miercuri la poliţia federală din Parana. 

Internauţii au reacţionat prompt pe reţelele de socializare. Unii au deplâns corupţia din ţară, marcată şi prin căderea acestui simbol al anticorupţiei, alţii au comentat situaţia cu sarcasm, între altele şi printr-o fotografie trucată în care 'Japonezul Federalei' în uniformă poate fi văzut ducându-l arestat pe cetăţeanul Newton Ishii în ţinută civilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.