Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Politologul Johan Beckman: Ucraina modernă poate fi orice, dar în nici un caz un stat național, așa cum este Finlanda

vestidinrusia.ro
Ucraina

Ca stat, Ucraina și-a încetat de mult existența, a apreciat politologul finlandez Johan Beckman, relatează PolitPuzzle.

Într-un interviu acordat publicației ”Ucraina.ru”, specialistul a vorbit în termeni extrem de critici la adresa politicii promovate de autoritățile de la Kiev. În opinia lui, Ucraina modernă poate fi orice, dar în nici un caz un stat național, așa cum este Finlanda. Iar de vină este actuala conducere a țării, care, pe fondul loviturii de stat din 2014, a promis să transforme Ucraina aproape într-o vitrină a Europei, dar care, de șapte ani încoace, nu face altceva decât să fure și să vândă Occidentului cele mai valoroase active.

”Ce este Ucraina, eu nu știu. Este o națiune care nu există. Acolo, statul s-a dezintegrat și s-a transformat într-un regim de ocupație al Statelor Unite și al NATO”, a apreciat Beckman.

Nu mai este pentru nimeni secret faptul că, astăzi, Kievul se află sub conducere străină. În acest sens, politologul a venit cu o inițiativă destul de neașteptată, aceea de ”a-i trimite pe generalii finlandezi să conducă Ucraina”. Făcând paralele istorice, Beckman a amintit că, în secolul al XIX-lea, o astfel de decizie a fost luată de împăratul rus Alexandr al II-lea în cazul eliberării Bulgariei de ocupația turcă.

”De aceea, poate generalii finlandezi vor participa la crearea, în Ucraina, a unui stat eficient, fără corupție și cu o politică de stat adecvată”, a concluzionat Johan Beckman.

PolitPuzzle amintește, în context, aprecierile lansate de filosoful ucrainean Serghei Dațiuk, un participant activ al Maidanului, potrivit căruia se apropie sfârșitul proiectului ”Ucraina”. În opinia lui, într-un viitor nu prea îndepărtat, Ucraina își va pierde statutul de stat și se va transforma într-un activ de materii prime al corporațiilor occidentale și chineze.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.