Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Politologul şi cercetătorul Iuliana Conovici, decorată post-mortem cu cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Române pentru întreaga activitate

Basilica.ro
Crucea Patriarhală, Iuliana Conovici

Politologul şi cercetătorul Iuliana Conovici a fost distinsă post-mortem cu Crucea Patriarhală pentru „activitatea sa îndelungată, rodnică și folositoare adusă Bisericii și societății”, informează Basilica.ro

Delegații Patriarhului Daniel au înmânat vineri cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Române familiei îndoliate.

„Distincția oferită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel este o recunoaștere a personalității Iulianei Conovici atât din punct de vedere al activității pe care a desfășurat-o în cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte pentru aproximativ 6 ani, cât și pentru modul raportării ei față de Biserica Ortodoxă Română, a cărei fiică credincioasă a fost, a felului în care a înțeles să suporte greutățile vieții și încercarea bolii”, a spus preotul Dorin Demostene Iancu.

„În egală măsură, această distincție este și o mângâiere pentru familie, care este cea mai afectată după plecarea timpurie la cele veșnice a Iulianei. Este un gest care evidențiază taina vieții unei persoane pe care noi, cei apropiați, am cunoscut-o foarte bine. Datorită smereniei, multe detalii despre viața ei ies la iveală abia acum, după ce a trecut la cele veșnice”, a spus preotul Dorin Demostene Iancu.

Iuliana Conovici

Iuliana Conovici, fiica arheologului Nicolae Conovici şi a Marianei Conovici, istoric şi redactor la Radio România, a trecut la Domnul în noaptea de sâmbătă spre duminică, 24-25 octombrie 2020, la vârsta de 40 de ani, în urma unei suferințe îndelungate.

Iuliana Conovici este autoarea celui mai amplu şi mai consistent studiu al relaţiei dintre Stat şi Biserică apărut în România în ultimii 30 de ani: „Ortodoxia în România postcomunistă”.

Gândurile lui Gabriel Oprea înainte de alegerile parlamentare - Vrea la Comisia de Apărare din Parlament pentru susținerea polițiștilor și militarilor

Într-un articol publicat în Ziarul Lumina, Pr. Demostene Dorin Demostene Iancu o numește pe Iuliana Conovici „un om dintre noi, cu viață sfântă”.

Un apropiat al cercetătoarei, Cătălin Raiu, reprezentantul României în panelul de experți pe libertate religioasă al OSCE, scrie că „Iuliana era poliglotul de servici și cheia de validare. Putea acoperi profesional orice domeniu, de la învățământul academic la diplomație sau de la teologie la literatură și știință politică”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.