Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonezii cred că rușii s-au blocat în Ucraina la fel ca în Afganistan și că va urma un război lung de uzură

harriman.columbia.edu
razboi ucraina

Ministerul Apărării de la Varşovia consideră că Rusia s-a blocat în Ucraina la fel cum s-a întâmplat în Cecenia sau în Afganistan, astfel că acest război ar mai putea dura luni de zile.

Într-un interviu pentru LA RAZÓN, ministrul polonez al apărării, Mariusz Błaszczak, a calificat ca fiind dificilă întrebarea referitoare la momentul încheierii războiului din Ucraina. "Aceasta este o întrebare dificilă... Pornind de la amploarea forțelor și a mijloacelor și de la modul în care se desfășoară acum ostilitățile în Ucraina, mă tem că nu vorbim de săptămâni, ci de luni.

Va urma un război lung

Rusia este blocată în Ucraina - aşa cum a fost înainte în Cecenia și în Afganistan Retragerea din război acum ar însemna recunoaşterea greșelii de către Kremlin și nevoia de a face față consecințelor acestui atac barbar" - consideră Błaszczak.

Ministrul polonez al apărării a subliniat că asistența militară acordată Ucrainei și presiunea economică asupra Federației Ruse sunt cele mai eficiente forme de contracarare a acţiunilor invadatorilor. "Nu trebuie să ne simțim obosiți în a sprijini Ucraina, această națiune luptă și pentru libertatea noastră, pentru libertatea și valorile Europei" - a adăugat demnitarul polonez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.