Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonezii se tem de ce-i mai rău: prețurile vor crește și mai mult, iar ziua scadenței se apropie

AP
Polonia

Preţurile din Polonia ar urma să crească în continuare în 2023, potrivit unui membru al consiliului de politică monetară al băncii centrale, Przemyslaw Litwiniuk, care a avertizat că subvenţia acordată de guvern populaţiei pentru cărbune va amplifica presiunile asupra preţurilor, transmite Reuters.

Conform estimărilor băncii centrale, inflaţia va atinge un nivel maxim de 18,8% în primul trimestru al anului 2023, informează News.ro.

Cele mai recente date al biroului naţional de statistică au arătat pentru luna iunie o inflaţie de 15,5%, cea mai ridicată din ultimii 25 de ani.

Dacă guvernul nu va reuşi să construiască o ofertă adecvată în privinţa energiei şi a preţurilor, din nefericire inflaţia ar putea accelera în 2023”, a afirmat Litwiniuk la postul de televiziune TVN24.

Guvernul de la Varşovia intenţionează să ofere gospodăriilor un ajutor unic de 3.000 de zloţi (640 de euro) pentru a ajuta la acoperirea preţului în creştere al cărbunelui. Executivul estimează că programul va costa 11,5 miliarde de zloţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.