Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia a depășit pragul de un milion de cazuri COVID-19

mediafax.ro
test COVID-19

Numărul de infectări cu noul coronavirus a depăşit miercuri în Polonia un milion de cazuri, în contextul unui al doilea val epidemic ce se dovedeşte mai grav decât primul, transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

Numărul de cazuri raportate zilnic a scăzut după creşterea înregistrată în octombrie şi început de noiembrie, dar Polonia are una din cele mai mici rate de testare din Uniunea Europeană şi unul din cele mai mari procente de teste pozitive.

Miercuri, datele furnizate de Ministerul Sănătăţii arată 13.855 de cazuri noi de infectare şi 609 decese, ceea ce ridică bilanţul contaminărilor la 1.013.747, iar pe cel al deceselor la 18.208.

Vezi și: VIDEO - Decor de basm la Casa Albă înainte de Crăciun. Ce ornamente a ales Melania Trump

Potrivit Ministerului Sănătăţii, 20.855 de paturi de spital sunt ocupate în prezent de pacienţi cu COVID-19, dintr-un total disponibil de 39.051. În ce priveşte ventilatoarele, 2.023 sunt folosite pentru bolnavii de COVID-19, din 3.106 disponibile pentru astfel de pacienţi.

Prim-ministrul Mateusz Morawiecki urmează să prezinte în cursul acestei săptămâni detalii despre viitorul program naţional de vaccinare anti-COVID-19.

Ministrul sănătăţii, Adam Niedzielski, a spus la postul privat de radio TOK FM că primele doze de vaccinuri ar urma să sosească în Polonia în ianuarie sau februarie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.