Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia a sistat negocierile cu Airbus pentru achiziţionarea de elicopterele militare

Polonia a anunţat marţi oficial că a sistat negocierile cu compania europeană Airbus pentru achiziţia a 50 de elicoptere militare multirol de tipul Caracal, un contract care dacă s-ar fi concretizat ar fi avut o valoare de circa 3,5 miliarde de dolari, transmit agenţiile AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Citește și: Bill Gates detonează bomba: Și-a spionat angajații! Ce metode a aplicat

'Pentru guvernul polonez principala prioritate este asigurarea securităţii statului şi condiţiile pentru dezvoltarea industriei poloneze de apărare. Discrepanţele dintre poziţiile de negociere ale ambelor părţi au făcut imposibilă obţinerea unui compromis, prin urmare continuarea discuţiilor este inutilă', a anunţat printr-un comunicat Ministerul polonez al Economiei.

Citește și: Ungaria caută muncitori străini. Cu condiţia ca ei să fie 'albi şi creştini'

Acesta menţionează că o condiţie pentru încheierea contractului este realizarea de investiţii compensatorii în Polonia (offset), iar compania Airbus 'nu a prezentat propuneri de offset care să răspundă interesului economic şi de securitate al statului polonez'.

Vezi şi: Deputatul PMP, Adrian Gurzău, finul Elenei Udrea, poate fi ARESTAT

Un acord cadru pentru achiziţia a 50 de elicoptere Airbus EC-725 Caracal fusese aprobat de fostul guvern polonez pro-european condus de liberalii din Platforma Civică (PO), partid învins anul trecut în alegeri de Partidul Dreptate şi Justiţie (PiS), formaţiune conservatoare eurosceptică şi pro-americană şi care a format actualul executiv.

Citește și: Selfie lângă sicriu, viral pe Facebook. Poza făcută de doi puști din Vaslui

În competiţia pentru adjudecarea acestui contract au mai intrat compania americană Lockheed Martin şi cea italiano-britanică AgustaWestland.

Citește și: Întâlnire de gradul 0 între Putin şi Erdogan

Anunţul guvernului de la Varşovia privind sistarea negocierilor cu Airbus survine înaintea vizitei preşedintelui francez Francois Hollande în Polonia, programată pentru 13 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.