Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia AMENINŢĂ că NU va semna declaraţia de la Roma

Polonia ar putea să nu semneze declaraţia finală a summitului european de la Roma care are loc la sâmbătă şi duminică, dacă acest document nu va conţine punctele pe care ea le consideră prioritare, a declarat joi premierul Beata Szydlo, transmit Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Se poate întâmpla ca Declaraţia de la Roma să nu fie semnată "dacă nu există un consens, dacă nu este întrunit acordul tuturor", a spus şefa guvernului polonez, ca răspuns la o întrebare ce i-a fost adresată pe postul privat de televiziune TVN24.

TEROARE în Londra. ŞAPTE suspecţi au fost ARESTAŢI - LIVE VIDEO

"Există între noi o înţelegere nescrisă ca, în situaţia în care nu se ajunge la un acord până vineri, să nu fie niciun document, pentru că sâmbătă nu sunt prevăzute discuţii", a precizat ea, menţionând că încă se lucrează la textul unei declaraţii.

Beata Szydlo a mai spus că Polonia are ca priorităţi unitatea Uniunii Europene, apărarea în strânsă colaborare cu NATO, întărirea rolului parlamentelor naţionale şi "principiile pieţei comune care nu trebuie să creeze divizări, ci să unească".

Accentul pus pe importanţa de a menţine unitatea UE se traduce prin refuzul Poloniei - care nu este membră a zonei euro - de a accepta principiul unei "Europe cu două viteze", notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.