Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia îi pune la plată pe refugiații ucraineni: cazare în spațiile comune doar contracost

Novinite
refugiati ucraineni bulgaria

Polonia se pregătește pentru un nou val de refugiați din Ucraina din cauza problemelor energetice și ia decizii care ar reduce povara asupra contribuabililor polonezi. Potrivit premierului Poloniei, Mateusz Morawiecki, din martie 2023, cazarea în spațiile colective de cazare pentru ucraineni va fi plătită.

"Ne pregătim pentru un posibil nou val de refugiați... și dorim ca sistemul să fie pregătit în consecință, astfel încât contribuabilii polonezi să fie nevoiți să plătească cât mai puțin posibil pentru acest posibil nou val de refugiați", a explicat premierul polonez, informează postul de radio polonez, relatează presa de la Kiev.

În special, se intenționează introducerea treptată a chiriei - în primul rând, ucrainenii vor plăti 50 la sută din costul vieții, iar în câteva luni - la 75%. Chiria va fi introdusă dacă refugiații din Ucraina rămân în Polonia mai mult de 120 de zile.

Persoanele cu dizabilități, copiii, femeile însărcinate, persoanele cu vârsta de pensionare și familiile numeroase vor fi scutite de la plată.

Cetățenii Ucrainei vor fi, de asemenea, obligați să solicite un număr special, care va fi blocat automat atunci când ucrainenii părăsesc Polonia.

Anterior, au fost informații raportate de autorități că aproape 5 milioane de refugiați din Ucraina au deja statut de protecție temporară în UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.