Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia înființează un registru al infractorilor sexuali

Polonia

Seimul polonez (camera inferioara a parlamentului de la Varsovia), dominat de partidul conservator Lege si Justitie (PiS), a aprobat joi seara un proiect de lege ce prevede crearea unui registru al infractorilor sexuali, printre care si pedofili, accesibil populatiei, transmite AFP.

Conform textului - aprobat cu 275 de voturi pentru, doua împotriva si 166 de abtineri -, Ministerul Justitiei are obligatia de a înfiinta un registru, cu acces deschis publicului, care sa contina coordonatele principale ale infractorilor, mai ales ale pedofililor, celor deosebit de violenti sau recidivistilor, fara însa a le fi indicata adresa, ci doar localitatea de rezidenta.

Ministerul Justitiei va tine si un alt registru, mai amplu, cu informatii detaliate - inclusiv fotografia si adresa infractorului -, la care vor avea acces doar justitia, politia si reprezentantii administratiei publice.

Opozitia si Avocatul poporului au criticat textul pentru ca face posibila identificarea victimelor infractiunilor cu caracter sexual, aceste persoane fiind adesea apropiati ai agresorilor. La rândul lor, infractorii sunt expusi riscului de razbunare, sustin criticii.

De altfel, conform proiectului aprobat, politia va elabora o harta a infractiunilor sexuale, ce va fi actualizata zilnic si va fi accesibila publicului.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.