Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia, mesaj de forta pentru Rusia. Cum va reactiona Putin

putin lupii noptii

Ministerul polonez al Afacerilor Externe a declarat vineri că grupul de motociclişti ruşi "Lupi de noapte", cunoscut ca un suporter ferm si un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin, nu ar fi binevenit în ţară, relatează agenţia DPA.

Ambasada rusă din Varşovia a fost informată oficial în scris că membrii clubului nu ar putea intra Polonia, a anunţat ministerul.

Motivul refuzului intrării în ţară este că "Lupii de noapte" nu au dat suficiente detalii ale traseului pe care îl vor urma sau unde intenţionează să înnopteze în Polonia, potrivit ministerului.

Astfel de detalii sunt necesare "pentru a oferi participanţilor o securitate suficientă", potrivit unui comunicat al ministerului.

Aşa-numitul "traseu al victoriei" de la Moscova la Berlin pentru a marca Ziua Victoriei Armatei Roşii sovietice asupra Germaniei naziste la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial a provocat controverse în mai multe ţări ale fostului Pact de la Varşovia care au fost sub controlul sovieticilor zeci de ani după război, notează DPA.

Intelectuali slovaci au cerut o interdicţie, în timp ce ministrul polonez de externe Grzegorz Schetyna şi primul ministru Ewa Kopacz au calificat convoiul de motociclete o provocare.

Motocicliştii au planificat să ajungă în centrul Berlinului pentru a comemora ultimul asalt al Armatei Roşii pentru a ocupa clădirea parlamentului Reichstag în mai 1945, dar Berlinul de asemenea nu este încântat de un asemenea plan.

"El nu contribuie la înţelegerea ruso-germană", a declarat vineri un purtător de cuvânt al Ministerului german de Externe.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.