Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia ȘOCHEAZĂ din nou Europa: Vrea să INTERZICĂ TOTAL un act medical

polonia

Parlamentul polonez a decis, vineri, să continue elaborarea unui proiect de lege care prevede interzicerea totală a avortului şi a respins proiectul destinat liberalizării legii actuale, una dintre cele mai restrictive din Europa, transmite France Presse.

Propunerea de iniţiativă cetăţenească depusă de comitetul 'Stop Avortului' a fost trimisă Comisiei pentru justiţie şi drepturile omului a parlamentului polonez.

Citește și: EXCLUSIV STIRIPESURSE.RO anunță STIREA ANULUI în România: O mare televiziune se VINDE

Datând din 1993, legea privind avortul în Polonia limitează deja întreruperea voluntară a sarcinii şi nu o autorizează decât în trei cazuri: când există risc pentru viaţa şi sănătatea mamei, când examinarea prenatală indică o gravă patologie ireversibilă la embrion sau când sarcina este rezultatul unui viol.

Pentru a-şi putea depune propria propunere legislativă în faţa parlamentului ca iniţiativă cetăţenească, opozanţii avortului au primit aproape jumătate de milion de semnături, în condiţiile în care pragul minim era de 100.000.

Citește și: Descoperire ISTORICĂ în cercetare: Oamenii se pot reproduce fără ovule

De asemenea, deputaţii polonezi s-au pronunţat vineri pentru retrimiterea către Comisia pentru justiţie şi drepturile omului a legislativului a proiectului de lege prezentat de un grup de deputaţi care vizează limitarea strictă a practicii fecundării in vitro.

Mai puţin de 2.000 de avorturi legale au loc în fiecare an în Polonia. Numărul de avorturi clandestine sau practicate în străinătate de femei poloneze rămâne însă necunoscut, deşi organizaţiile pentru apărarea drepturilor femeilor le situează între 100.000 şi 150.000, informează agerpres.ro.

Citește și: Țara din Europa în care prenumele Angelina era INTERZIS a decis că părinții le pot da copiilor acest prenume

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.