Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia: partidul conservator al lui Jaroslaw Kaczynski câştigă alegerile locale /exit-poll/

Partidul conservator Dreptate şi Justiţie /PiS, opoziţie/ al lui Jaroslaw Kaczynski a câştigat duminică primul tur al alegerilor locale din Polonia, o primă victorie după nouă ani în care acest partid a rămas în opoziţie, potrivit unui exit-poll. 

Partidul lui Jaroslaw Kaczynski a obţinut 31,5% din voturi, în timp ce liberalii Platformei Civice /PO/ la putere în Polonia din 2007 au obţinut 27,3% din voturi, potrivit acestui sondaj publicat de televiziunea publică după închiderea scrutinului la 21.00 /20.00 GMT/. 

Partidul ţărănesc PSL, aliat al PO în interiorul majorităţii, a progresat şi s-a plasat pe poziţia a treia, cu 17% din voturi. Alianţa Stângii Democrate /SLD, opoziţie/ a obţinut 8,8% din voturi, potrivit acestui sondaj. 

Aceste alegeri sunt percepute ca un test major înaintea alegerilor prezidenţiale şi legislative programate anul viitor, notează AFP. 

Peste 30 de milioane de alegători au ales de la 7.00 /6.00 GMT/ în total aproape 47.000 de consilieri municipali, regionali şi comunali în 16 voievodate /regiuni/. Ei au desemnat de asemenea aproape 2.500 de primari. 

În majoritatea marilor oraşe, candidaţii partidului la putere sunt în frunte dar nu au putut trece pragul de 50% şi se vor confrunta cu rivalii lor în al doilea tur la 30 noiembrie.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.